Vláda jen škrtá, měla by zvyšovat investice, zaznělo v ČT

28.04.2012 15:28

V pořadu Politické spektrum na ČT24 se opět střetly neparlamentní strany, tentokrát v debatě nad úsporným balíčkem vlády Petra Nečase. Hosty byli místopředseda Moravanů Jakub Ministr, předseda Strany práv občanů - Zemanovců Vratislav Mynář a místopředseda Strany svobodných občanů Radim Smetka.

Vláda jen škrtá, měla by zvyšovat investice, zaznělo v ČT
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

„My nevidíme zásadní rozdíl mezi návrhy Petra Nečase a třeba ČSSD. Všichni mluví o zvyšování daní a to je pro nás nepřijatelné,“ uvedl Smetka. Svobodní chtějí, aby byly zrušeny hlavně daně, jejichž výběr stojí více peněz, než kolik reálně přinesou. Odmítají přílišné zasahování státu do života občanů.

Čtyřicet zbytečných úřadů

„Vláda nemá snahu o to, aby lidem garantovala, že jejich peníze jdou správným směrem,“ říká Mynář. „Když máte díru v kapse a propadne vám tam pětikoruna, tak tam nezačnete strkat pětikoruny dvě,“ souhlasil Ministr.

Všichni zúčastnění kritizovali fakt, že současná vláda se dostala k moci hlavně kvůli slibům boje proti korupci, který nesplnila. „Nejde o tu korupci, ale o to zeštíhlit stát, aby k ní nemohlo docházet,“ prohlásil Smetka. „Jde například o zbytečné úřady. Momentálně jich máme asi čtyřicet,“ dodal.

„My jsme zastánci toho že vláda nemá šetřit, ale zvyšovat investice,“ objasnil za zemanovce Mynář. Nikdo z nich nenašel na vládním úsporném baličku nic pozitivního. „My navrhujeme právě snížení DPH na původní úroveň,“ souhlasil Ministr.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…