Vláda opětovně projedná miliardovou zakázku na údržbu silnic

13.01.2015 20:07

Vláda se bude opětovně zabývat miliardovou zakázkou na údržbu a opravy silnic prvních tříd. Celkem chce Ministerstvo dopravy vypsat soutěže na čtyřletou údržbu ve 21 oblastech v Libereckém, Středočeském, Královéhradeckém, Zlínském kraji a na Vysočině, což představuje zhruba třetinu sítě silnic první třídy v ČR. Zakázku za 1,3 miliardy korun měl kabinet na programu už vloni na podzim, opakovaně ale její projednání odložil. Informovala o tom ČTK.

Vláda opětovně projedná miliardovou zakázku na údržbu silnic
Foto: Hans Štembera
Popisek: Silnice, ilustrační foto

V současnosti část zimní údržby zajišťují krajské Správy a údržby silnic (SÚS) na základě smlouvy s Ministerstvem dopravy. Pro část oblastí vypsala tendry státní příspěvková organizace Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) a pět oblastí loni v rámci pilotního projektu vyhlásilo samo Ministerstvo dopravy. Výsledky pilotního projektu ve Zlínském a Karlovarském kraji hodnotí Ministerstvo dopravy pozitivně. "Cenové nabídky uchazečů v tomto zadávacím řízení potvrdily snížení cen u zimní a především u běžné údržby, aniž by byly ohroženy požadavky na bezpečnost a plynulost provozu," uvedlo v materiálu pro jednání vlády Ministerstvo dopravy.

Soutěž na služby spojené se zimní a běžnou údržbou ve 21 oblastech Ministerstvo dopravy vypsalo už v polovině loňského roku. Kvůli nejasnostem v zadávacích podmínkách ale musel úřad původní řízení zrušit a přípravu na vypsání soutěže včetně informování vlády o záměru podstoupit znovu. 

V Česku je 6500 kilometrů silnic první třídy. Dálnice a část rychlostních silnic spravuje prostřednictvím vlastních správ Ředitelství silnic a dálnic. Silnice druhé a třetí třídy spravují kraje. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bra, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…