Vláda posoudí změny v restrikcích. Co se může změnit?

15.03.2021 6:30

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) plánuje dnes vládě předložit návrh dalšího postupu v opatřeních proti šíření koronaviru. V minulém týdnu uvedl, že po 21. březnu nelze očekávat velké rozvolnění, připustil konec zákazu sportu mimo katastr obce.

Vláda posoudí změny v restrikcích. Co se může změnit?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Strakova akademie- sídlo vlády ČR

Podle vicepremiéra Karla Havlíčka (za ANO) vláda probere návrh na povinné testování antigenními testy ve firmách od deseti zaměstnanců a také zvýšení frekvence povinných testů zaměstnanců na dvakrát týdně.

V necovidové části jednání menšinového kabinetu proberou ministři poslanecký návrh, podle kterého by se studenti středních škol měli v posledním pololetí zejména připravovat na maturitní zkoušku. O konkrétní náplni vzdělávání v posledním pololetí by podle novely rozhodoval ředitel školy a fakticky by trvalo zhruba měsíc a půl, od poloviny března do konce dubna. Z předlohy podle vládních legislativců není zřejmé, zda by se v posledním pololetí vyučovaly jen předměty, které student uvedl v přihlášce k maturitě, nebo by měl možnost vzdělávat se i v jiných předmětech.

Kabinet projedná také návrh nové koncepce báňské záchranné služby či poskytnutí investiční pobídky formou slevy na dani plzeňské firmě Škoda Electric, která je součástí Škody Transportation ze skupiny PPF. Pobídka je v hodnotě více než 61 milionů korun a týká se rozšíření výroby trakčních motorů a pohonů trolejbusů a elektrobusů. Agentura CzechInvest vyhodnotila výnosy z investice pro státní rozpočet v příštích deseti letech na 865 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: čtk

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…