Vláda projedná návrh na zrušení vojenského újezdu v Brdech

20.11.2013 6:03

Vláda v demisi dnes projedná návrh na zrušení vojenského újezdu Brdy a zmenšení hranic ostatních výcvikových prostorů. Podle premiéra Jiřího Rusnoka navrhované řešení ušetří peníze v rozpočtu Ministerstva obrany a tedy i peníze daňových poplatníků. Z ČSSD, která vyhrála volby, ale zaznívá, že by Česko místo brdského újezdu mělo zrušit výcvikový prostor Boletice.

Vláda projedná návrh na zrušení vojenského újezdu v Brdech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Piloti jdou ke stroji

Ministr zdravotnictví Martin Holcát požádá vládu o miliardu korun pro Všeobecnou zdravotní pojišťovnu (VZP). Jde o bezúročnou půjčku od státu, aby největší pojišťovna měla ještě do konce roku na platby za lékařskou péči. Vláda už před třemi týdny pro VZP schválila půjčku 700 milionů korun. VZP žádala dvě a půl miliardy, které jí ke konci roku budou chybět.

Kabinet by se měl zabývat i návrhem zákona, podle kterého by příslušníci aktivních záloh armády mohli být povoláváni do služby v zahraničních operacích. Na programu je rovněž změna branného zákona, která umožní zahájit povinný nábor odvedenců ještě předtím, než bude vyhlášen stav ohrožení státu.

Redukce počtu typů věznic

Ministři se vrátí k některým předlohám, které nebyly projednány kvůli rozpuštění sněmovny a předčasným volbám. Znovu bude vláda projednávat novelu, která má zredukovat počet typů českých věznic ze čtyř na dva.

Na jednání bude opakovaně návrh, na jehož základě by se měly v trestním zákoníku objevit dva nové trestné činy související s pohlavním zneužíváním dětí - účast na pornografickém představení a navazování nedovolených kontaktů s dítětem. Tyto činy budou trestné i pro právnické osoby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…