Vláda se poprvé po dovolených ministrů plánuje sejít 23. srpna

15.08.2021 6:15

Vláda v příštím týdnu neplánuje řádné zasedání. Poprvé by se měla po dovolených ministrů sejít v pondělí 23. srpna, sdělil dnes ČTK mluvčí kabinetu Vladimír Vořechovský.

Vláda se poprvé po dovolených ministrů plánuje sejít 23. srpna
Foto: Hana Brožková
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš, který se poslední týden věnuje hlavně kampani před říjnovými sněmovními volbami, plánuje výjezdy do regionů kromě čtvrtka i během celého třetího srpnového týdne. Už dříve Babiš ČTK sdělil, že v pondělí nepočítá s konáním pravidelného zasedání vládní rady pro zdravotní rizika, na němž s experty, zástupcem krajů a částí ministrů probírá postup v protikoronavirových opatřeních.

K 16. srpnu přitom směřoval kabinet rozhodnutí týkající se příprav škol na testování žáků po návratu z prázdnin, materiály s postupem už Ministerstvo školství ředitelům rozeslalo. Dalo jim také do poloviny příštího týdne možnost přihlásit se o platby z evropského fondu, pokud si vyberou testování přesnější metodou PCR.

Vládní prázdniny začaly tento rok počátkem srpna. Část ministrů se během nich věnuje normální agendě, někteří vyjeli do zahraničí na dovolenou, někteří, stejně jako premiér, sbírají hlasy voličů před volbami, které Česko čekají už za méně než dva měsíce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…