Vladimír Dlouhý nečekaně od podlahy: Mladí jsou líní a vláda i EU je v tom ještě podporují. S tímto chcete dělat ekonomický růst?

20.05.2016 11:27

Prezident Hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý je rád, že se české ekonomice daří, ale obratem varuje, že to nebude trvat věčně. Růst naší ekonomiky narazí na byrokratické bariéry, ale nejen na ně. Mnohem horší je, že jsou mladí lidé moc líní. Nelíbí se jim, když šéf volá v 8 večer. Dlouhý si prý takové pozornosti šéfa za mlada cenil. A nejhorší na tom všem je, že EU tuhle hrůzu ještě podporuje, když se snaží občany EU přetvořit v hýčkané lenochy.

Vladimír Dlouhý nečekaně od podlahy: Mladí jsou líní a vláda i EU je v tom ještě podporují. S tímto chcete dělat ekonomický růst?
Foto: archiv
Popisek: Vladimír Dlouhý, prezident Hospodářské komory ČR

České ekonomice se daří, ale Vladimír Dlouhý tuší temné mraky na obzoru.  První bouřky se na nás valí už kvůli stále složitější byrokracii, kterou na podnikatele chystá vláda. S tím však ještě může Hospodářská komora pomoct. Chystá totiž aplikaci, která za pár kliknutí upozorní podnikatele, co všechno mají splnit, aby se vyhnuli sankcím.

Jenže, to je podle Dlouhého ještě ten nejmenší problém. V rozhovoru pro páteční MF Dnes prezident Hospodářské komory varuje, že mladí lidé zlenivěli, nechce se jim pracovat, obtěžuje je, když musí pracovat třeba v 8 večer. „Když jsem po škole nastoupil do práce, byl jsem poctěn, když mi šéf zavolal v osm večer. A že můj tehdejší šéf Valtr Komárek toho byl schopen. Zdá se, že vláda a odbory se takových věcí teď chopily. Možná to souvisí i s volbami v příštím roce, ale je to nebezpečné, takové věci podkopají naši konkurenceschopnost a výchovu k práci u mladé generace,“ hřímá Dlouhý.

Některá politická uskupení v Evropě dokonce tvrdí, že v moderní době je spíše normální nepracovat, než pracovat. „V posledních týdnech – a to platí pro celou Evropu – mám pocit, že jsme se úplně zbláznili,“ poznamenává k tomu prezident Hospodářské komory. Faktem je, že robotizace postupuje, ale stále ještě platí, že roboti nedokážou člověka stoprocentně nahradit, takže pokud chce člověk zdárně existovat, prostě musí pracovat.

Podle Dlouhého je škoda, že toto mladým lidem dnešní politici neříkají. „Nemám nyní bohužel moc styčných ploch s Václavem Klausem, ale plně s ním souhlasím v tom, že Evropa chce vytvořit ‚nového člověka‘, což je pro nás velmi nebezpečné,“ kroutí hlavou někdejší člen vlády v kabinetu Václava Klause.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…