Vládne nám KGB, křičel Cibulka ve zločinecké televizi

26.06.2011 6:23

Názory Petra Cibulky zná pravidelný čtenář ParlamentníchListů.cz nazpaměť. Anonymně jimi totiž někdo z jeho příznivců spamuje veškeré diskuse pod články. V Politickém spektru na ČT24 v podstatě jen vše zopakoval. Nechyběly pojmy jako zločinecký režim KGB a GRU, zločinecká televize nebo mafiáni.

Vládne nám KGB, křičel Cibulka ve zločinecké televizi

Kromě Petra Cibulky diskutovali v pořadu i šéfka Suverenity Jana Bobošíková a František Červený z České strany národně socialistické. Hlavním tématem byla stávka odborářů z poloviny června a její možné následky.

Více k tématu STÁVKA

"Suverenita podporuje stávku," začala Bobošíková. "Ale nepodporujeme blokády. Stávka je legitimním vyjádřením toho, co odboráři cítí, byla odpovědí na arogantnost vlády a byla na místě." Politici by podle ní neměli podceňovat její rozměr, bylo to prý totiž spíše ticho před bouří.

Podle Červeného měla stávka svůj význam. Podle Cibulky by musela být všeobecná, neomezená a musela by vést k pádu režimu, aby k něčemu byla. Konkrétně by řešením mělo být vymanění se z područí česko-ruského zločineckého režimu a následná přímá demokracie a odvolatelnost politiků občany. Oba body má Cibulkova strana Volte pravý blok v programu. V parlamentních volbách v květnu 2010 tento program oslovil 24 750 lidí.

"Za vším zlem hledejme Rusko a jeho agenty KGB a GRU a nemůžeme se plést," zopakoval Cibulka v pořadu hned několikrát, v podstatě kdykoli, když dostal slovo.

Psali jsme o názorech Petra Cibulky:
Trochu jiný rozhovor. Vlastně hodně jiný. Odpovídal Petr Cibulka
Cibulka se pustil do šéfa ČT. Neslýchaně a ještě na půdě televize
Žijeme v kriminálním státu a v justičním teroru, myslí si Cibulka

Odbory se momentálně dohadují, jak budou jejich nátlakové akce pokračovat. Hovoří se o generální stávce. S tou Bobošíková rozhodně nesouhlasí. "Generální stávka nic neřeší, potrestá jen obyčejné lidi a nic nezmění. V Řecku už bylo 13 generálních stávek a nic to nezměnilo."

Za vším hledej komunisty

Špatná situace veřejných financí, zodpovědnost za níž si přehazují jednotlivé politické strany mezi sebou, je podle Červeného ve skutečnosti vinou komunistů. "Ve 30. letech jsme patřili mezi šest ekonomicky nejvyspělejších, bohatých států a teď? Stát je rozkraden komunisty, co nalezli do všech stran a ukradli kapitál."

"Ano, jsou to rusko-čeští a rusko-slovenští komunisté, kteří nám vládnou od roku 45," přidal se Cibulka. Podle něj tyto skupiny zfalšovávají volby, cenzurují a obelhávají. "Nevěřte politikům a nevěřte novinářům." I novináři jsou totiž podle něj ovlivněni KGB a GRU.

Zločinecká televize, křičel v ČT

Tito ovlivnění novináři pracují samozřejmě i ve veřejnoprávní televizi, kterou Cibulka překřtil na zločineckou. "Je to zločinecká organizace, která nás za naše peníze obelhává a dezinformuje," rozčiloval se Cibulka na půdě televize, na kterou už prý podal dvě žaloby.

Moderátor i Červený žádali, aby Cibulka nekřičel a dal prostor i zbylým diskutujícím, na což politik reagoval tím, že kdyby měl Červený co říct, rád by si ho poslechl. Očividně ovšem co říci nemá.

Kdyby volby mohly něco změnit, zakázali by je

Podle Bobošíkové nebudou mít stávky za důsledek pád vlády a předčasné volby. Poslanci se totiž drží u koryt příliš těsně, než aby se jich dobrovolně vzdali. Červený se domnívá, že vláda nevydrží, tlak je totiž příliš velký.

Cibulka věří psychotroničce Evě Kalivodové, která před měsícem v Show Jana Krause předpověděla, že vláda padne v říjnu. Před komunálními volbami psychotronička předpověděla, že se Zdeněk Tůma navzdory všeobecnému favorizování nestane pražským primátorem. A měla pravdu.

Více:
Vláda padne v říjnu, věštilo se u Krause

Předčasné volby ovšem podle Cibulky nic nezmění. Ani nemohou. "Žijeme ve skrytě totalitním státě, kdyby mohly volby něco změnit, už dávno by je zakázali," tvrdil. "Jediné, co se musí zavést, aby se něco změnilo, je odvolatelnost politiků přímo občany."

Moderátor pohotově kontroval: "Ale abyste to mohl zavést, musí vás lidé zvolit ve volbách, že?" Volte pravý blok se se svými necelými 25 tisíci voliči ovšem v rámci volebního systému zatím pohybuje spíše na hodnotách statistické chyby - 0,47 procent. 

Reakce mediálního odborníka:

"Nevím, zda se je korektní, abych se vyjadřoval k panu Cibulkovi (oba spolu vedli soudní spor, neboť Petr Cibulka označil Karla Hvížďalu za šéfa rezidentury STB v Bonnu, pozn. redakce), ale obecně lze říci, že ten, kdo dokola opakoval stejnou fabulaci byl i Joseph Goebbles a úspěšně. V porovnání s předvolební rétorikou Radka Johna je to trochu jiné. Podstatné je, zda obsahem sdělení není triviální bublina," komentoval pro ParlamentníListy.cz mediální expert Karel Hvížďala neustálé opakování jednoho argumentu v politickém diskurzu.

Čtěte:
Varování: Generální stávka může zničit odbory
Stávka zasáhla obyčejné lidi, ne papaláše, bilancuje Klaus
Stávka rozzuřila mladé komunisty. Hrozí čistkami a ozbrojeným odporem

Reprofoto: ČT

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjevu o pomoc s …