Vlastenci, spojte se! Je tu nová iniciativa ze strany, ze které byste to asi nečekali

15.10.2016 13:21

Po neúspěchu v krajských volbách hledají čeští antiislamisté vůdce sjednotitele. První dnes už viditelnější iniciativa si říká Vlast – sjednocení národně orientovaných lidí. Na sociální síti Facebook má v uzavřené konverzaci, do níž se lidé zvenčí nedostanou, 909 členů. Píše o tom dnešní Mladá fronta Dnes.

Vlastenci, spojte se! Je tu nová iniciativa ze strany, ze které byste to asi nečekali
Foto: Hans Štembera
Popisek: Muslimové

Podle ní mezi antiislamisty koluje dopis odkazující právě na tuto iniciativu. Demokratická strana zelených (DSZ), která se v roce 2009 odštěpila od tehdy parlamentní Strany zelených, v něm vyzývá ke sjednocení a získání vlivu v příštích parlamentních volbách.

„Problémem je nejednotnost, roztříštěnost, názorové rozdíly a neochota vzdát se vlastních politických ambicí. Proto přicházíme s iniciativou směřující ke sjednocení všech vlastenecky smýšlejících sil do jednotného uskupení, které by mělo být výraznou protiváhou politických garnitur,“ píše v dopisu předseda DSZ Jiří Anderle. Jeho strana totiž, na rozdíl od zelených Matěje Stropnického, vystupuje proti imigraci.

Závěrem list podotýká, že pokud by se krajně pravicovým stranám podařilo spojit v jeden subjekt, předpovídají jim politologové zisk přes pět procent hlasů, a tedy překročení hranice nutné pro vstup do Poslanecké sněmovny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…