Vojáci, policie a energetici budou do úterý cvičit obranu Dukovan

30.05.2014 19:55

U Dukovan dnes začali vojáci, policisté a energetici nacvičovat obranu jaderné elektrárny před vnějším útokem. Cvičení Safeguard potrvá do 3. června, zúčastní se ho kolem 200 osob. Vyzkouší si ostrahu a odrážení různých simulovaných způsobů napadení elektrárny. Zapojí se rovněž vrtulníky z náměšťské armádní základny, psovodi a policejní pyrotechnici. ČTK to sdělil mluvčí elektrárny Jiří Bezděk.

Vojáci, policie a energetici budou do úterý cvičit obranu Dukovan
Foto: www.nato.int
Popisek: Vojáci NATO

Akce zaměřená na zvyšování bezpečnosti tohoto jaderného zařízení byla připravena na základě doporučení Evropské komise. Navazuje na podobné loňské cvičení u jihočeské jaderné elektrárny Temelín. „Cvičení by se mělo pravidelně opakovat," uvedl Bezděk.

Během víkendu vybudují vojáci na účelových přístupových cestách k elektrárně kontrolní místa a strážní stanoviště. Cvičící jednotka pak bude kontrolovat u jednotlivých osob oprávněnost vstupu a vjezdu. Odražení simulovaných útoků na elektrárny budou společně vojáci a policisté nacvičovat v pondělí.

Za armádu se do cvičení zapojí příslušníci 191. pěší roty aktivní zálohy s vojáky krajského velitelství a zástupci náměšťské vrtulníkové základny. Psovody a pyrotechniky poskytne Vojenská policie. S vojáky budou spolupracovat policisté z kraje a pracovníci elektrárny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…