Vojenský úder USA proti KLDR? Rusko i Čína jsou proti

06.07.2017 7:55

Jak postupovat vůči Severní Koreji po její nejnovější raketové zkoušce? To včera řešila Rada bezpečnosti OSN. A země ke shodě nedošly, informují zahraniční média.

Vojenský úder USA proti KLDR? Rusko i Čína jsou proti
Foto: OSN
Popisek: OSN

USA, Velká Británie i Francie vyzvaly k dalšímu přitvrzení opatření proti Pchjongjangu, oproti tomu však Rusko a Čína nabádaly k umírněnosti. Tyto dvě země však připustily, že KLDR porušila dosavadní sankce OSN. 

Spojené státy pak vůči Severní Koreji nabádaly k využití vojenských prostředků, to však Rusko i Čína odmítly. Své pak Spojené státy řekly i vůči Číně, kdy pohrozily přerušením vzájemného obchodu v případě, že Čína nezakáže svým firmám styky s KLDR.

Původní text ZDE

„Čína byla vždy tvrdě proti chaosu a konfliktu na Korejském poloostrově. Z tohoto úhlu pohledu nesmí být vojenská odpověď alternativou,“ uvedl k tomu čínský velvyslanec v OSN Liou Ťie-i.

Náměstek ruského velvyslance pak zmínil rozmístění amerického protiraketového štítu THAAD v Jižní Koreji, jenž podle něj je vážnou ranou pro stabilitu regionu. 

Jednání Rady se uskutečnilo po posledním severokorejském testu rakety, jež byla podle všeho poprvé mezikontinentální. „Dnešek je černým dnem,“ podotkla k tomu americká diplomatka v OSN Nikki Haileyová. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …