Volební podvod v USA: Trump promluvil. Praktika známá z Evropy

09.09.2020 19:32

Prezident Donald Trump už téměř půl roku ve svých tweetech varuje, že hlasování poštou v nadcházejících prezidentských volbách povede k jejich zmanipulování a k masivním voličským podvodům. A ukazuje se, že mohl mít pravdu.

Volební podvod v USA: Trump promluvil. Praktika známá z Evropy
Foto: Repro Youtube
Popisek: Americký prezident Donald Trump v OSN

Anketa

Obáváte se dalšího vývoje situace kolem nemoci COVID-19? (Ptáme se od 9.9.2020)

37%
hlasovalo: 24621 lidí

Američtí volební úředníci si dle Foxu všímají nárůstu požadavků na nepřítomné lístky ze strany demokratů.

V Severní Karolíně, která se minulý pátek stala prvním státem, který začal posílat hlasovací lístky pro všeobecné volby registrovaným voličům, kteří o ně pořádali, se volebních lístků doposud snažilo získat třikrát více demokratů než republikánů.

Dle Foxu mnoho demokratů stále obhajuje poštovní hlasování a popírá, že by volební podvody vůbec existovaly. To že je to lež ukazuje Fox na příkladu, kdy v minulosti více než tisíc demokratických voličů v Georgii hlasovalo v jedněch volbách dvakrát.

Bývalý guvernér Arkansasu Mike Huckabee upozornil ve vysílání Foxu na to, že zde není mezi demokraty a jejich voliči žádné nadšení, a že je jim vlastně jedno, kdo prezidentem bude. Podstatné pro ně je dostat Trumpa z Bílého domu za každou cenu.

Připomněl také, že v minulosti byla největší obava, že budou volit lidé takzvaně „z hřbitovů“ a dnes je to zase o tom kolik voličů bude moc volit více než jednou.  

To, že s americkými volbami nemusí být něco v nepořádku, naznačuje i rozhovor s Hilary Clintonovou, které prohlásila, že Joe Biden, by v případě své prohry, neměl výsledky za žádných okolností uznat.


 

reklama

autor: AZy

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…