Volební potenciál na úplném severu: Vyrovnané pravicové trio, komunisté až pátí

26.09.2013 21:59

Podle průzkumu aktuálního volebního potenciálu, který pro Českou televizi provedly agentury STEM/MARK a Median, by v Libereckém kraji volby s přehledem vyhrála ČSSD. Vyhořeli by komunisté, kteří by skončili až na pátém místě, za trojicí pravicových subjektů. Celkem by nejsevernější kraj vyslal do sněmovny osm stran.

Volební potenciál na úplném severu: Vyrovnané pravicové trio, komunisté až pátí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volby

ČSSD by získala 29 procent, na druhé místo se propracovalo hnutí ANO Andreje Babiše, které by získalo 19,5 procenta. O pouhou polovinu procenta však převýšili TOP 09 a plných 17,5 procenta uvažuje o volbě ODS.

Komunisté mají volební potenciál 15,5 procenta, následuje je Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury s 11,5 procenty. Přes hraničních pět procent svůj potenciál dostali ještě zelení - osm procent a KDU-ČSL - 7,5 procent.   

Server Novinky.cz připomíná, že Liberecký kraj je tradičně spíše pravicový, v roce 2010 zde vyhrála ODS, v těsném závěsu byla TOP 09 a až za ní ČSSD. Volební potenciál ukazuje, kolik procent by strana mohla případně získat, pokud by ji volili všichni lidé, kteří o ní reálně uvažují.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…