Volím Babiše. Je dobrej, proto ho nemůžou mezi sebou snést. Co ostatní strany předvádějí, to normální člověk nemůže skousnout

14.05.2017 10:47

Herec Ivan Vyskočil si popovídal s moderátorem Lubošem Xaverem Veselým. V rozhovoru pro internetovou televizi XTV mimo jiné prozradil, že bude volit šéfa hnutí ANO Andreje Babiše. Zdá se mu totiž podezřelé, jak jsou ostatní politické strany sešikovány v jednom táboře proti tomuto politikovi. Navíc ho prý „příšerně rozčiluje pseudodemokracie“.

Volím Babiše. Je dobrej, proto ho nemůžou mezi sebou snést. Co ostatní strany předvádějí, to normální člověk nemůže skousnout
Foto: archiv L. X. Veselého
Popisek: Moderátor a publicista Luboš Xaver Veselý

„Česká politika bohužel podléhá světový politice a mě na tý světový politice, na tý evropský politice příšerně rozčiluje to, čemu já říkám pseudodemokracie, protože prostě některý věci nejdou skousnout a nejsou pro normálního člověka skousnutelný,“ zahájil rozhovor známý herec, který loni oslavil sedmdesáté narozeniny.

Okamžitě uvádí příklad těžko skousnutelné věci. Stačí se podívat, jak si žije norský masový vrah a radikál Anders Breivik.

„Má třípokojovou celu, ačkoli zabil 87 dětí na nějakým ostrově a naprosto zjevně je zabil on a ještě se k tomu hlásí, tak ten prostě má v jedný cele televizi, ve druhý cele má posilovnu a ve třetí cele spí. A ještě si stěžuje, že má v sušenkách málo másla a že kafe mu nechutná. Tenhle člověk prostě, tady je ta demokracie špatně. To je výsměch rodičům těch dětí, který on postřílel. Nejsem žádnej surovec, ale tenhle člověk má bejt v kamenolomu, makat a denně ho maj bičovat, protože smrt je v podstatě pro něj málo,“ zdůrazňuje slavný český herec.

Celý rozhovor naleznete zde.

V Česku je to podle Vyskočila podobně. Zločinec má v Česku víc práv než oběť. Když se postaví zloději, hrozí mu trest ještě větší než tomu zloději. Dalším příkladem mohou být kauzy s Davidem Rathem, s Janou Nečasovou-Nagyovou a tak podobně. Ukazuje to, že v tomto státě něco není v pořádku. Herec je o tom přesvědčen, byť uznává, že nevidí do spisů, a připouští, že soudci mohou mít oprávněné důvody rozhodovat tak, jak rozhodují.

Když vyhrál Trump, ČT snad měla státní smutek, podivuje se Vyskočil

S podobným odstupem se dívá i na média, kterým nevěří. Vzpomíná v této souvislosti na slova jednoho z českých hereckých titánů, Jiřího Sováka. „Sovák měl krásnou hlášku: Noviny? To si radši vymejšlím sám!“. Odstup si prý Vyskočil zachovává i vůči České televizi, jelikož se mu její zpravodajství jeví jako příliš jednostranné. „Když prostě zvítězil ve volbách Trump, tak ta televize měla snad státní smutek a vykládala, jak to není možný!“ rozčílil se.

Podobně nevyváženě se prý chová v případě prezidenta Zemana. Když pan prezident udělá nějaký dobrý skutek, tak to označí za volební kampaň. A když tentýž skutek udělá někdo jiný, je za to pochválen. Lidé to ale vidí, a pokud je proti někomu vedena ostrá kampaň, lidé té osobě začínají stranit. V příštím volebním období by proto rád viděl na Hradě znovu prezidenta Zemana. Nevadí mu prý, že se prezident vyjadřuje sprostě. „Já jsem ze Žižkova a v podstatě to mám rád,“ prozradil.

Má prý pochopení i pro kontroly na Hradě a nelíbí se mu, že Zemanův protikandidát Michal Horáček plánuje důkladné kontroly zrušit. Podle Vyskočila jsou sice nepříjemné, ale v této době asi nutné.  

Odmítá také tvrzení, že by Miloš Zeman kolaboroval s Ruskem, jak se říká. Rozumní lidé se prý baví se všemi stranami. Kritická slova měl spíš pro Spojené státy, které podle jeho názoru „rozesraly Libyi“.

„To se těm Američanům povedlo tak rozesrat, že proto nemám jiný slovo. Jéžišmarjá, vždyť do tý Libye jezdili naši lidi na montáže a říkali, jak to tam klape, jak to tam jde, jak si tam vydělali peníze, jak tam mají lidi peníze. To, že (Muamar Kaddáfí) vozil ty děti s sebou, aby mu neudělaly převrat, to je sice pravda, ale ono to asi v těch podmínkách jinak nejde,“ smál se.

Nakonec došlo i na Andreje Babiše a jeho hnutí ANO. Dal by mu hlas, protože prý vidí všechny ty politické matadory, jak jsou proti Babišovi. „To není proto, že on je špatnej, ale to je proto, že on je dobrej a oni ho nemůžou mezi sebou snýst,“ vyjádřil svůj názor se smíchem Vyskočil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…