Vondra asi ztratil paměť. Ať odstoupí, vyzývá Filip

15.04.2012 13:50

Předseda KSČM Vojtěch Filip požaduje odstoupení ministra obrany Alexandra Vondry kvůli kauze ProMoPro. Podle něj je jeho odpovědnost nesporná a setrvání ve funkci je výsměch občanům.

Vondra asi ztratil paměť. Ať odstoupí, vyzývá Filip
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KSČM Vojtěch Filip

Reakci Vondry na události posledních dnů považuje Filip za nepřijatelnou. „Jeho vyjádření, že vyčká do rozhodnutí soudu, vnímám jako jasný projev arogance a ztráty paměti o vlastních slovech, včetně nezodpovědnosti a bezohlednosti vůči pověsti naší země v zahraničí,“ uvedl předseda komunistů.

Ostudný cirkus VV

To, že Vondra poškodil stát, je podle Filipa nesporné. „Fakt, že na smlouvách figurují podpisy jiných lidí, tuto jeho politickou odpovědnost nesnižuje. Připomínám, že náklady např. předsednictví Dánska byly 5krát nižší, a to i za situace, kdy si ekonomická krize vyžádala větší počet konferencí,“ dodává.

Filip věří, že orgány činné v trestním řízení budou konat rychle. „Po ostudném cirkusu, který předvedly Věci veřejné a jímž se baví na náš účet i světová média, však především považuji za zcela nepřijatelné, aby následoval další proces, v němž bude jakkoli figurovat významný představitel současné vládní koalice. Znovu proto vyzývám ministra Vondru, aby si vzpomněl na svá slova, že je připraven svou politickou odpovědnost unést, a aby okamžitě odstoupil z funkce,“ vyzval Filip.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…