Vraždu Housky zaznamenaly s velkou pravděpodobností kamery

19.11.2013 21:58

Vrah vlivného sociálního demokrata Romana Housky se pokusil o husarský kousek. K vraždě totiž došlo v místě, které snímají dvě kamery, střežící dům zavražděného. Dozorující státní zástupce Jan Jakovec však odmítl sdělit, zda nahrávka z místa činu je skutečně k dispozici. „To vám říct nemohu,“ odmítl vyjádření.

Vraždu Housky zaznamenaly s velkou pravděpodobností kamery
Foto: Jaroslav Bukowski
Popisek: Zavražděný člen ústeckého Krajského výkonného výboru ČSSD Roman Houska

Podle svědctví byl dům mrtvého sociálního demokrata Housky těsně po vraždě celý rozsvícený. Je možné, že vrah hledal něco konkrétního, ale rovněž se mohl snažit odstranit záznam z kamerového systému. Na prostranství před garáží, kde byl Roman Houska zbaven života, míří dvě kamery. Podle zpravodajství internetového deníku Aktuálně.cz je téměř vyloučené, že by se jejich záběrům vrah mohl vyhnout. 

Vyšetřování ovšem teprve probíhá. Podle zpravodajství dnes v místě operovala více než desítka policistů, a to včetně psovodů. V jinak klidné čtvrti vyvolala událost mezi sousedy rozruch.

Někteří z nich vzpomínají na Romana Housku jako na příjemného a empatického společníka, jiní jako na vypočítavého člověka. Rovněž reakce od jeho bývalých politických souputníků jsou značně rozdílné. „Je to kolega, je to smutné, je to tragické,“ reagovala na událost ministryně spravedlnosti v demisi Marie Benešová, zvolená do sněmovny na kandidátní listině ČSSD právě v Houskově domovském Ústeckém kraji. „Roman Houska žil, jak žil, a možná právě to ho stálo život,“ naproti tomu prohlásil expremiér Jiří Paroubek společně s Petrem Bendou, kteří se se zavražděným znali z dob svého působení v sociální demokracii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…