Vše, co potřebujete vědět k volbám. Již brzy na PL

19.10.2017 19:42

Předvolební kampaň končí dnešními televizními diskusemi. Jak to všechno dopadne? Kdo sestaví vládu? Bude možné zcela obejít očekávaného vítěze ANO a sestavit vládu bez hnutí Andreje Babiše? Nejen na to jsme se v pořadu PL TV Horké téma ptali zkušeného politologa Jana Kubáčka. Přinášíme upoutávku.

Vše, co potřebujete vědět k volbám. Již brzy na PL
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Pořad Horké téma s Janem Kubáčkem

Jaké varianty vládních koalic budou po volbách na stole? Chtějí skutečně tzv. tradiční strany zničit Andreje Babiše a dostat ho z politiky pryč? Politolog Jan Kubáček reagoval na otázky, které dlouhodobě zní veřejným prostorem.

Jak politolog uvedl v našem pořadu Horké téma, letošní předvolební kampaň podle něho byla kupodivu mírná, bez klasických gradací a postrádala řadu témat, která voliče zajímají.

Kubáček též ve studiu PL nastínil, co by mohlo čekat možné poslance Pirátů, pokud se jejich strana do sněmovny dostane. Upozornil též na hrozbu, která visí nad Miroslavem Kalouskem. O tom, že TOP 09 nemusí překročit nutnou pětiprocentní hranici, se mluví už delší dobu a průzkumy to naznačují.

Podle Kubáčka je reálná i jiná varianta, a to že se TOP 09 ve sněmovně udrží, ale bez předsedy Kalouska, který by poslancem zvolen nebyl.

Kompletní odpovědi Jana Kubáčka a celý videozáznam najdete na serveru ParlamentníListy.cz už zítra, v pátek 20. října navečer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…