Vstupem do politiky jsem se obětoval, vzkazuje Babiš čtenářům

15.11.2013 14:29

Lídr hnutí ANO, miliardář Andrej Babiš odpovídal na serveru iDnes.cz, který také vlastní, čtenářům. ANO prý představuje poslední naději pro Česko, a to i navzdory tomu, že zřejmě bude vládnout společně s ČSSD. I sociální demokracie se totiž podle Babiše podílela na rozkrádání vlasti. Odmítl také nápad ČSSD na zavedení registračních pokladen.

Vstupem do politiky jsem se obětoval, vzkazuje Babiš čtenářům
Foto: Daniela Černá
Popisek: Babiš si na akci mimo jiné postěžovat, že v ČT vládne cenzura

"Politickou moc jsem si nekoupil, spíš jsem se obětoval, abych zvrátil jasný trend naší země, která podle prognóz CERGE na tom bude za 15 let stejně jako Řecko," odpověděl Babiš na jeden dotaz.

Registrační pokladny jsou zastaralé

Zaznívaly také dotazy na církevní restituce. Uzavření dohod mezi státem a církví Babiš respektuje, ačkoli se mu některé jejich rysy zdají zvláštní. Pozastavuje se např. nad skutečností, že restituentům v minulosti byla vyměřována cena půdy čtyři koruny za metr čtvereční půdy, zatímco církve mohou počítat se čtyřiačtyřiceti korunami.

Jasně se ohradil proti výtce, že je jako podnikatel mohutně financován z EU a následně si kupuje média i politickou moc v Česku. Jako podnikatel se prý jen pohybuje v rámci pravidel, která nastavila EU, nikoliv on sám. MF Dnes a Lidové noviny prý koupil proto, aby novináři mohli psát pravdu. Obratem k tomu dodal, že novou šéfredaktorkou MF Dnes se stane Sabina Slonková, respektovaná novinářka.

Co se týče možné příští vládní koalice s ČSSD a KDU-ČSL, Babiš dopředu vyjadřuje nemalé výhrady proti řadě programových slibů ČSSD. Nadále se staví proti zvyšování korporátních daní. Stejně tak má problém se zaváděním registračních pokladen. Ty považuje za zastaralé. Výběru daní by podle jeho názoru pomohlo spíše posílení finančních úřadů, a to i po personální stránce.

V závěru prozradil, že kdysi hrával tenis, ale teď je natolik vytížen, že je rád, pokud se nějakou chvíli prospí. Neví ani, jestli bude mít čas sledovat finále Davis Cupu. „Celý víkend mám pracovní program, tak asi na Davis Cup nezbude čas,“ uvedl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…