Vychcanost! Václav Klaus mladší znovu udeřil proti vedení ODS. Významně

22.08.2018 10:55

Poslanec za ODS Václav Klaus mladší rozčiluje svými kontroverzními stanovisky své spolustraníky natolik, že jej dnes projednávali při jednání poslaneckého klubu. A Klaus mladší přitvrdil i ve svém včerejším komentáři k senátním volbám, který zveřejnil na facebookovém profilu.

Vychcanost! Václav Klaus mladší znovu udeřil proti vedení ODS. Významně
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Václav Klaus mladší na besedě v ostravském knihcentru

Klaus mladší rozčílil spolustraníky nejprve výrokem ohledně vojáků v Afghánistánu, následně pak také veřejně podpořil nezávislého kandidáta za SPD Ladislava Jakla v jeho kandidatuře do Senátu. Poslanci sice podle serveru Seznam Zprávy Klause mladšího na jednání poslaneckého klubu projednávali, žádné stanovisko nepřijali. 

Kritikou hned po zveřejnění komentáře Klause častovala poslankyně ODS Jana Černochová. „Je dobře, že postoj ODS je zcela odlišný od postoje Václava Klause mladšího. A nedávno byl potvrzen při hlasování o rozšíření operace v Afghánistánu, o což nás žádala Severoatlantická aliance, tedy hlavní garant naší bezpečnosti,“ uvedla tehdy Černochová.




Anketa

Vadilo vám, že dav pískal na Andreje Babiše při pietním aktu před sídlem Českého rozhlasu?

hlasovalo: 22409 lidí

Původní text ZDE.

„Pokud jsem v politice, nekomentuji komentáře straníků,“ podotkl k tomu místopředseda ODS Jan Bauer. Senátor Miloš Vystrčil pak dodal, že to, co říká Klaus mladší, je na hraně toho, co je únosné. „Když chcete tvořit tým, nemůžete být solitér,“ dodal Vystrčil. 

Klaus mladší přitom i včera svým komentářem na sociální síti provokoval.

„Do Senátu budu volit na Praze 8 pana Golase (pokud se tedy do té doby neodstěhuju do Pece už). A upřímně podporuji i další normální kandidáty ODS (mj. Kubera – Teplice; Zeman – Jizerské hory ...). Podporovat ‚nezávislé‘ sluníčkářské šíbry – Bek (Brno), Fischer (P12), mě však nedonutí ani hlavní kancelář. Politika se má dělat principiálně, nikoli vychcaně až za hrob,“ poznamenal včera Klaus mladší.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…