Vyhnali jsme Kleslovou, jásá na síti Matěj Stropnický. A v euforii prozradil, kterého politika odrovná teď

27.10.2015 18:44

Společný tlak bývalého Babišova náměstka Lukáše Wagenknechta, primátorky Adriany Krnáčové, jejího náměstka Matěje Stropnického a pražských pirátů přinesl ovoce v podobě odstoupení šéfky pražského ANO Radmily Kleslové. Právě Stropnický nad tím na svém Facebooku projevil velkou radost a v euforii prozradil, koho odstaví příště.

Vyhnali jsme Kleslovou, jásá na síti Matěj Stropnický. A v euforii prozradil, kterého politika odrovná teď
Foto: Hans Štembera
Popisek: Matěj Stropnický

V úterý odpoledne oznámila šéfka pražského ANO Radmila Kleslová, že dá k dispozici svou stranickou funkci. Je to již druhý ústupek Kleslové v posledních dnech, před víkendem po dramatickém nočním jednání zastupitelstva odstoupila ze svých funkcí v pražských městských firmách.

Její odchod vyvolal velkou radost v Matěji Stropnickém, sesazeném náměstkovi primátorky za Trojkoalici. Právě on byl nejkritizovanějším členem rady a ze svého sesazení obviňoval lidi kolem Kleslové.

Teď dal na svém facebookovém profilu průchod své radosti. „No, satisfakce určitá,“ napsal zástupce Zelených v pražské koalici. Přičítá si na tomto úspěchu prý významné zásluhy.

„Odchod nejzákulisnější postavy Radmily Kleslové postupně z celostátních firem, celostátního vedení ANO, poté minulý týden z městských firem a nyní i z městského vedení ANO je výsledek více než dvouměsíčního tlaku Lukáše Wagenknechta, pirátů a mého ve spolupráci s primátorkou,“ napsal na Facebook Stropnický.

Kleslová podle něj postupně z politiky mizí, což je jen dobře. „Zbývá jí Praha 10, kde starostuje ve slátané koalici 'dopočítaných hlasů', jak ona tomu říká,“ prozradil Matěj Stropnický. A v euforii dramaticky ohlásil, na kterého z pražských politiků se hodlá zaměřit nyní. Očekává, že velmi brzy bude šéfku ANO následovat z politiky pražský sociální demokrat Miroslav Poche. „Coming soon: Miroslav Poche,“ ohlásil na síti světácky.

Jde o pražského sociálního demokrata, který byl zvolen europoslancem, ovšem podle Stropnického si stále udržuje významný vliv na komunální politiku v metropoli. Poche a Stropnický na sebe často útočí, zejména od doby, kdy dramaticky skončila jejich koaliční spolupráce na radnici Prahy 3. Vrchol nastal v okamžiku, kdy mladý náměstek nazval Pocheho „obskurním stínem v pozadí“ a tvrdil, že je od něj (a od Radmily Kleslové) šikanován. „Já jsem ti zcela jasně a osobně řekl, že si myslím, že jsi bohapustý sráč a nijak se s tímto názorem netajím,“ vzkázal mu tehdy obratem Poche.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…