Vyhozený Švejdar podpořil Rakušana: Nikdy se mnou nemluvil o Hlubučkovi

20.06.2022 17:21 | Ze sítí

Bývalý policejní prezident Jan Švejdar vyvrátil spekulace, že by s ministrem vnitra Vítem Rakušanem (STAN) projednával vyšetřování pražského náměstka Petra Hlubučka (STAN). „Nikdy se mě na pana Hlubučka nikdo neptal a nikdy jsem o tom s nikým nemluvil,“ uvedl Švejdar, který jinak Rakušana nemá zrovna v oblibě.

Vyhozený Švejdar podpořil Rakušana: Nikdy se mnou nemluvil o Hlubučkovi
Foto: Policejní prezidium
Popisek: genmjr. Mgr. Jan Švejdar

Švejdarovi v listopadu na mediálně propírané schůzce nový ministr vnitra oznámil, že s ním jako s policejním prezidentem již nadále nepočítá. Podle Švejdara k tomu Rakušan neměl pádné důvody. Přesto nyní vysloužilý policejní prezident Rakušana podpořil prohlášením, že s ním nikdy neprojednával nic kolem Petra Hlubučka a jeho korupce v pražském dopravním podniku.

„Přesto, že jsem od vás očekával totéž, a přesto, že se mi nelíbí způsob vaší výzvy, nemám rád, když jsem zatahován do něčeho, co se mě netýká. Takže: NIKDY se mě na pana Hlubučka NIKDO neptal a NIKDY jsem o tom s nikým nemluvil. Tedy ani s Vítem Rakušanem,“ uvedl Švejdar na svém twitteru.

 

 

Reagoval tak na výzvu samotného ministra vnitra, kterého obvinil expremiér Andrej Babiš, že se Švejdarem o Hlubučkovi jednal. „Pan ministr, když ještě nebyl ministr, tak domluvil Švejdarovi, aby skončil jako policejní prezident, a údajně se ptal na to, jestli NCOZ (Národní centrála proti organizovanému zločinu) vyšetřuje STAN,“ uvedl v neděli pro Českou televizi Babiš, jak informuje server Echo24.cz.

To Rakušan ale vyvrátil s tím, že na rozdíl od Babiše nemá od policie žádné nadstandardní informace. „Nikdy jsem se bývalého ani současného policejního prezidenta neptal na kauzu Hlubuček. Já na rozdíl od bývalého pana premiéra nemám žádné nadstandardní informace od policie. S Janem Švejdarem jsme měli konflikt a svědčí o tom i jeho současná vyjádření, ale jestli je chlap, tak potvrdí, že jsem před ním nikdy jméno Hlubuček nezmínil,“ prohlásil Rakušan.

reklama

autor: jma

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…