Vyhozený poradce Flynn chce svědčit, jak to bylo mezi Trumpem a Ruskem. Týdny ho vláčí špínou, vyhrožují mu vlastizradou, vysvětluje ochotu jeho právník

31.03.2017 15:02

Někdejší poradce prezidenta Donalda Trumpa pro oblast národní bezpečnosti se prý snaží vyjednat si imunitu. Pokud ji dostane, bude zřejmě ochoten prozradit, co se opravdu dělo kolem vyjednávání s představiteli Ruské federace ještě před nástupem Donalda Trumpa do úřadu prezidenta. Píše o tom Wall Street Journal.

Vyhozený poradce Flynn chce svědčit, jak to bylo mezi Trumpem a Ruskem. Týdny ho vláčí špínou, vyhrožují mu vlastizradou, vysvětluje ochotu jeho právník
Foto: Archiv vydavatele
Popisek: Michael Flynn

Michael Flynn byl prvním poradcem Donalda Trumpa pro národní bezpečnost, jenže v úřadu nevydržel ani měsíc. Provalilo se na něj totiž, že ještě před nástupem Trumpa do Bílého domu mluvil s představiteli Ruské federace o protiruských sankcích.

„Generál Flynn má svůj příběh, o který se chce podělit, pokud mu to tedy okolnosti dovolí,“ prozradil Flynnův právník Robert Keher. Jeho vyjádření pro Wall Street Journal převzal také server RawStory.com.

Celý článek naleznete zde

Prozatím však Flynn nenašel nikoho, kdo by byl ochoten uzavřít dohodu ve stylu výměny informací za imunitu. Fakt, že Flynn požaduje imunitu naznačuje, že má obavy z toho, jak by mohla americká státní mašinerie zareagovat na to, co je Flynn ochoten říci.

Robert Keher ovšem nabídl ještě jiný pohled na celý problém. Je totiž toho názoru, že média pořádala na Flynna hon – a to velmi dlouhý hon. Trval celé týdny. Noviny spekulovaly dokonce i o vlastizradě, byť se v tomto směru zatím neobjevily žádné důkazy. V této situaci je podle Kehera logické, že jeho klient žádá imunitu. Chce se vyhnout lynči.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…