Výhra Němcové: Čůr*k a osina v ..., ozvalo se. Bude veselo

04.10.2020 20:06

Výsledky senátních voleb na Praze 1 mají silné dozvuky. Poslankyně Miroslava Němcová (ODS) v tomto obvodě silně dominovala a nechybělo málo a její soupeř senátor Václav Hampl (KDU-ČSL) by se ani nedočkal druhého kola voleb. Právě ten se posléze pro Deník N vyjádřil jak k poslankyni, tak i k samotné ODS a jeho slova mu příliš podpory nepřidala. „Čůr*k,“ ozvalo se na Hampla. To nebylo vše. Zazněla i slova o „osině v prd*li“.

Výhra Němcové: Čůr*k a osina v ..., ozvalo se. Bude veselo
Foto: FB poslankyně Němcové
Popisek: Miroslava Němcová podporuje běloruské demonstranty proti Alexandru Lukašenkovi

Anketa

Chcete Miroslavu Němcovou v Senátu?

6%
94%
hlasovalo: 31544 lidí
„Výsledky mě příliš nepřekvapily, dalo se očekávat, že do druhého kola postoupíme právě my dva. Trochu mě překvapil náskok paní Němcové,“ připustil sice ve zmiňované reakci Hampl.

Pak se ale do své protikandidátky pustil s tím, že se jí daří budovat „mýtus neposkvrněné politické ikony“. I navzdory jejímu dlouholetému a praktickému zapojení do politiky ODS. „Že to byla a je často politika značně konzervativní, někdy až xenofobní, ne moc sociálně citlivá a nedůvěřivá k EU, se v souvislosti s paní Němcovou nějakým zázrakem daří skrývat,“ uvedl Hampl.

„Nikdo neví, co by doopravdy chtěla. Vždy odkývala ODS, co strana zavelela, a to nejsou pro Senát dobré věci,“ doplnil.

prof. RNDr. Václav Hampl, DrSc.

  • BPP
  • Tento profil není senátorem V. Hamplem aktivně používán.

Přitom chybělo ani ne procento a půl, aby dlouholetá poslankyně Miroslava Němcová (ODS) překročila hranici 50 % a mohla se v Praze 1 stát hned v prvním kole senátorkou. Hampl odešel pouze s 20,49 % hlasů.

Druhé kolo senátních voleb pro Hampla nebude jednoduché, je ale připraven. „Na souboj ve druhém kole se těším a jsem na něj plně připraven. Věřím, že voliči nakonec upřednostní můj konkrétní a progresivní program před všeobecnými prohlášeními paní Němcové,“ doufá senátor.

Tvrdý útok vůči své protikandidátce Hamplovi příliš sympatií nepřinesl. „Tomuhle čůrákovi snad na ten odchod ze Senátu půjdu zamávat,“ poznamenal člen ODS Jan Paluska s tím, že má Praha Sobě „epesní kandidáty“.

Podle reakcí pod jeho příspěvkem však někteří nejsou nadšeni ani z Němcové. „Bohužel bez ohledu na to, jak hnusně se ten Hujer vyjadřuje o ODS, je nutnost volit mezi Hamplem a Němcovou jako volit mezi dýmějovým morem a cholerou,“ napsala jedna z uživatelek.

Další taktéž popsala, jak Hampla vnímá. „Nedotýkat se ho ani dvoumetrovou tyčí...,“ padlo.

Přišlo i vysvětlení, co za Hamplovým útokem stálo. „Asi už ví, že druhý kolo je v prdeli,“ sneslo se na něj v komentářích.

A publicistka Lucie Sulovská má rovněž jasno. „Reakce sympatická jako osina v prdeli,“ zhodnotila kopání Hampla do své protikandidátky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: rak

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…