Vykliďte Kliniku, řekl definitivně soud. Co se bude dít dál?

02.11.2018 13:14

Autonomní sociální centrum Klinika má smůlu. S definitivní platností je jasné, že aktivisté musí opustit objekt, který nezákonně obývají celé roky.

Vykliďte Kliniku, řekl definitivně soud. Co se bude dít dál?
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Na pražském náměstí Republiky se konala levicová demonstrace Žít, ne dřít. Zúčastnili se i zástupci Kliniky

Kolem autonomního sociálního centra Klinika je pořád dost živo. Aktivisté před několika lety obsadili objekt na Praze 3 a pořádají tu různé programy a projekty. Vzhledem k tomu, že objekt aktivistům nepatřil a obsadili ho v rozporu se zákonem, soud aktivistům několikrát nařídil, aby objekt vyklidili. Aktivisté se dlouho odvolávali, ale teď se celý příběh s definitivní platností uzavírá.  

Česká televize přinesla informaci o tom, že aktivisté z Kliniky mají smůlu. Ústavní soud s konečnou platností rozhodl o tom, že objekt na Praze 3, který aktivistům nepatří, musí být vyklizen. „Ústavní soud zamítl stížnost jedné z aktivistek,“ uvedla k tomu veřejnoprávní televize.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

18:40 Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš nepřestává ve své kritice vlády Petra Fialy (ODS); vzal si na mušku …