Výkonná rada ODS vyloučila Hrdličku i oba poslance

09.08.2013 18:34

Vedení ODS vyloučilo ze strany poslance Tomáše Úlehlu, Jana Floriána a vlivného podnikatele Tomáše Hrdličku. Poslanci porušili stranickou disciplínu a nehlasovali proti Rusnokově vládě. Podnikatel Hrdlička byl obviněn, že tuto jejich rebelii zorganizoval.

Výkonná rada ODS vyloučila Hrdličku i oba poslance
Foto: ČT
Popisek: Člen pražské regionální rady Prahy 10 Tomáš Hrdlička z ODS

O vyloučení všech tří občanských demokratů rozhodla Výkonná rada ODS. Ta má podle stanov k takovému kroku právo vedle místních sdružení. Hrdlička a Florián jsou členy ODS na Praze 10, Úlehla ve Zlíně.

O vyloučení obou poslanců se hovořilo od chvíle, kdy ve sněmovně nehlasovali proti Rusnokově vládě, ale opustili sál. Následně byli vyloučeni z poslaneckého klubu strany. Hrdlička, vlivný podnikatel z Prahy 10, o kterém se dlouhodobě spekuluje, že ovlivňuje politiky pocházející z tohoto obvodu, byl posléze obviněn, že celou akci zorganizoval.

Místopředseda strany Jiří Pospíšil ve čtvrtečních Událostech, komentářích na ČT uvedl, že by Hrdlička měl být ze strany vyloučen. V pátek pak bylo rozhodnuto, že o jejich vyloučení nebudou rozhodovat místní organizace, jak je obvyklejší, ale Výkonná rada. Té předložila návrh na vyloučení Hrdličky a Floriána pražská organizace ODS.

V podvečer dostaly ParlamentníListy.cz informaci z Výkonné rady, že oba poslanci i Tomáš Hrdlička byli ze strany vyloučeni.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…