Vyloučení členové ODS mluví o zradě Nečase a Svobody

23.05.2013 17:30

Pražští zastupitelé ODS Ivan Vinš a Bohumil Zoufalík byli ve čtvrtek vyloučeni z ODS kvůli tomu, že nerespektovali usnesení vedení pražské ODS. Podle nich se ale jedná o dohodu premiéra Petra Nečase s bývalým primátorem Bohuslavem Svobodou.

Vyloučení členové ODS mluví o zradě Nečase a Svobody
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Svoboda, primátor hlavního města Prahy

„Dnes jsme jako jediní členové ODS hlasovali pro odvolání radních za TOP 09. Ostatním zastupitelům za ODS to regionální rada po nátlaku Petra Nečase a Bohuslava Svobody zakázala a díky tomu nyní topka vede magistrát,“ stojí v prohlášení.

Připomínají, že pro odvolání radních za TOP 09 hlasovalo 19 zastupitelů - 14 ČSSD, 3 KSČM a oni dva. Kdyby 18 zastupitelů ODS hlasovalo také pro odvolání, byli by v tuto chvíli radní za TOP 09 odvoláni a topka magistrát neovládla,“ tvrdí Vinš i Zoufalík.

Podle bývalých radních jde o zradu, ve které Petr Nečas a Bohuslav Svoboda vyměnili rok vládnutí v ČR za pražskou radnici, kde ODS vládla 22 let. „Byla to poslední kapka. Bez ohledu na to, jak dopadne hlasování na výkonné radě, jsme se rozhodli ukončit naše členství v ODS,“ napsali bývalí členové ODS v prohlášení.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…