Vyměnil pozemky se státem. A možná na tom vydělá 90 milionů

15.01.2012 18:34

Farmář Jaroslav Třešňák zřejmě díky státu vydělá miliony korun. Nejprve skoupil levně pole, které pak se státem vyměnil za lukrativní pozemky v Jizerských horách, které se mohou časem změnit na stavební. Že by šlo ale o machinace, popírá.

Vyměnil pozemky se státem. A možná na tom vydělá 90 milionů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

„Máme zájem je využívat jako pastvu. Hospodaříme na mnoha hektarech a v Bedřichově jsme chtěli vyzkoušet takzvaný highlandský skot, který je zvyklý na spásání ve vyšších pásmech,“ uvedl pro server iHNed.cz Jaroslav Třešňák.

Tento podnikatel nejprve levně skoupil pole na firmu své přítelkyně a poté je vyměnil se státem za pozemky v Bedřichově v Jizerských horách. Sám tvrdí, že účelem je pastva, přitom se svojí velikostí hodí spíše na stavbu penzionů. Pokud by se tak změnil územní plán, Třešňák by mohl vydělat až 90 milionů korun.

„Že jsou stavební, to vím poprvé až od vás. Myslím, že je to hlavně orná půda a ostatní plocha. Nejsem si toho vědom, myslím, že se mýlíte,“ odmítal tvrzení redaktora, že pozemky záměrně skoupil, aby pak na nich později vydělal.

Některé z pozemků jsou přitom velké třeba pouhých 300 metrů čtverečních. Na těch prý farmář nechce pást dobytek, ale bude je udržovat kvůli senu. „Vím, že to někdo může brát jako machinace, ale nic v tom není. Budoucnost ukáže,“ hájí se podnikatel. „Já jsem vybral všechno, co bylo volné. Řekl jsem si, že čím víc toho budu chtít, tím mám větší šanci. Prostě jsem vzal všechno,“ dodává.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…