Výrazná podpora Andreji Babišovi. Dokonce padlo: Za Čapí hnízdo mu buďme vděční!

18.10.2017 14:47

Známý pražský developer Radim Passer v minulosti podpořil mnoho politických stran – od ČSSD přes ODS až po TOP 09. Teď sází na Andreje Babiše, a to i navzdory tomu, že jde o trestně stíhaného politika. Za firmu Čapí hnízdo, kvůli které je stíhán, prý budeme Babišovi jednou i děkovat.

Výrazná podpora Andreji Babišovi. Dokonce padlo: Za Čapí hnízdo mu buďme vděční!
Foto: Archiv RP
Popisek: Developer Radim Passer

Český developerský titán Radim Passer v minulosti podporoval ODS i ČSSD. Teď vidí novou politickou naději v hnutí ANO Andreje Babiše a částečně také v Realistech Petra Robejška. To jsou pro Passera politici, kteří by mohli využít příležitost, která se naší zemi nabízí. Jsme totiž ostrůvkem klidu uprostřed Evropy. Může se totiž stát, že za pár let u nás budou lidé ze Západu hledat klid a bezpečí.

„Tak si myslím, že naši politici by měli plánovat Českou republiku minimálně pro 15 milionů lidí v určitým horizontu, neřekl bych ani do roku 2050, ale možná v horizontu dvaceti let. Praha by měla být plánována minimálně pro dva miliony,“ zdůraznil Passer v rozhovoru pro server Seznam Zprávy.cz

Developer se domnívá, že je třeba urychlit výstavbu dopravní infrastruktury, a to až čtyřikrát. Měli bychom mít navíc 700 kilometrů dálnic, dalších 1300 kilometrů silnic prvních tříd, vysokorychlostní železnice a v Praze novou linku metra. Celé by to vyšlo asi na tisíc miliard, tedy bilion korun, ale pokud tuto investici rozložíme do 40 let, bude to podle Passera únosné.

Celý rozhovor naleznete zde.

To si ovšem vyžaduje, aby se plánovalo na víc než na čtyři roky dopředu. „Když naši politici věnují 80 procent času tomu, že bojují jedni proti druhým, nebo že jedni pomlouvají druhé, a to ještě za naše peníze, tak všechno není asi úplně v pořádku,“ varoval Passer. Samo slovo ministr odkazuje na to, že úkolem politika je sloužit občanům tak, aby se jejich životní úroveň zvyšovala a aby tady lidé chtěli žít.

Já jsem pana Babiše potkal někdy v roce 2010 a musím říct, že do té doby jsem na něj měl i díky médiím předpojatý názor. Od toho roku 2010 jsem nikdy nepřestal věřit, že chtěl do politiky vstoupit z  toho důvodu, že v České republice chce, aby se věci změnily k lepšímu,“ zdůraznil podnikatel. Passer je toho názoru, že by pro Babiše bylo mnohem pohodlnější, kdyby zůstal stát stranou, ale on to neudělal.

Jasný názor Passer má i na kauzu firmy Čapí hnízdo. „Já to trochu beru, že momentálně je to trochu mediální kampaň, která se proti němu spustila. Myslím si, že kauza Čapí hnízdo, za tu by mu měla Česká republika a její obyvatelé tleskat. Za to, že v místě, kde to byl, řečeno možná trochu ošklivou terminologií, hnis a sliz, tak tam utratil skoro 900 milionů, možná dneska i trochu víc,“ podotkl Passer.

Babiš prý zastavil řadu korupčních kohoutků, což se mnoha lidem nelíbí, tak na něj útočí. Sám Babiš si podle Passera dnes určitě vyčítá, že sáhl k evropským dotacím u tohoto projektu, protože by se obešel i bez nich. Developer je prý připraven volit hnutí ANO.

Stejně tak věří, že Česko chce posunout kupředu i Petr Robejšek s Realisty, které podpořil částkou asi sto tisíc korun. Tradiční politické strany podle developera nejsou schopny určité sebereflexe. Je mu to líto např. u ODS, která prý dosud neřekla, že lituje toho, co tady provedla.

„ODS v rámci některých jejich nejvíce zkorumpovaných představitelů byla ještě větší zlo než možná nějaký komunismus 80. let, který já jsem třeba ještě osobně zažil. To bylo rozkrádání ve velkém,“ posteskl si.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…