Vyšel další díl Pražské kavárny. Tentokrát s Jiřím Rusnokem

27.04.2021 20:40

Jak jsme už dříve informovali, publicista a vysokoškolský pedagog Petr Žantovský znovu oživil své diskusní talk show s názvem Pražská kavárna, vysílané na kanále YoTube. Po prvních dvou dílech s emeritním prezidentem Václavem Klausem a dalším interview s psychiatrem Janem Cimickým je čerstvě ke zhlédnutí skoro hodinový rozhovor Petra Žantovského s guvernérem ČNB Jiřím Rusnokem.

Vyšel další díl Pražské kavárny. Tentokrát s Jiřím Rusnokem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Rusnok

A o jakých tématech se debatovalo? Jsme na počátku nového věku a končí ten, který jsme dosud znali? Jak na tuto otázku nahlíží ekonom a bankéř Jiří Rusnok? Zpomalí, nebo zrychlí covidová éra snahy o vstup ČR do Eurozóny a co to případně může přinést za výhody či rizika? Chystá se doopravdy a je reálné v dohledné době často deklarované zrušení papírových peněz a převod veškerého platebního styku do digitálního světa? Nemůže to znamenat získání absolutní kontroly nad lidmi a jejich soukromím? Banky dnes mají často větší moc než vlády, mluví se o bankokracii. Má to reálný základ? Tyto a jiné otázky zodpověděl guvernér ČNB ing. Jiří Rusnok v novém díle Pražské kavárny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…