Vystoupím z církve, hrozil Kalousek kvůli Lipovské. Lidé se popadají smíchy za břicho, nahlédněte

29.05.2020 8:49

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek prohlásil, že uvažuje o svém odchodu z katolické církve. Má totiž pocit, že prosazení ekonomky Hany Lipovské do Rady ČT, kterou nominovala Česká biskupská konference, není v pořádku. Brněnský právník Tomáš Tyl si začal z Kalouska tropit šprťouchlata. Podívejte se sami.

Vystoupím z církve, hrozil Kalousek kvůli Lipovské. Lidé se popadají smíchy za břicho, nahlédněte
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hlasování o novele zákona o majetkovém vyrovnání s církvemi vrácené Senátem. Senát byl přehlasován, církevní náhrady budou tedy zdaněny

Česká biskupská konference nominovala do Rady ČT ekonomku Hanu Lipovskou. Ta se nakonec členkou rady opravdu stala a Miroslav Kalousek se rozzlobil.

„Otče kardinále, Vámi nominovaná osoba se vyjádřila, že nerozumí smyslu veřejnoprávních médií. Ideální kvalifikace pro radní ČT. Díky Vám jsem byl desítky let hrdý na to, že jsem katolík. Kvůli Vám dnes přemýšlím o tom, že z katolické církve vystoupím,“ napsal na sociální síti Twitter.

Kalousek uvažuje o vystoupení z katolické církve

Na sociálních sítích vyvolalo Kalouskovo prohlášení nemalou pozornost. Zazněla mimo jiné otázka, zda mohou do pekla přijít i nekatolíci. Ve Vatikánu to prý vyvolalo paniku.

Žerty na účet Miroslava Kalouska

A možná nejen ve Vatikánu. Brněnský právník Tomáš Tyl si vzpomněl na jednu z demonstrací, na které Kalousek mával tibetskou vlajkou a hned začal litovat mnichy v hlavním městě Tibetu Lhase.

„Nechci nic říkat, ale po těch slovech, že pan Kalousek vystoupí z Církve, si myslím, že buddhistům dost zatrnulo a Lhasa zavřela brány...
Jestli jemu se nezdá, že 'Váš lid Vás již očekává, rinpočhe...‘,“ napsal Tyl.

Žerty na účet Miroslava Kalouska

Nakonec přidal ještě jedno video, kterým si tropil žerty ze všech údajných sluníčkářů. Naznačil, že celá staletí jsou sluníčkáři stále stejně fanatičtí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…