Vzpomínáte na zmizelý Boeing z jara 2014? Záhada bude možná objasněna

29.07.2015 21:55

Poblíž Madagaskaru na ostrově Reunion se objevil záhadný objekt, který vyplavilo moře. A není to ledajaký objekt, podle všeho jde o kus křídla z dopravního letounu. Může jít i o letoun MH370, který z radarů zmizel v březnu roku 2014, a to se všemi 239 osobami na palubě.

Vzpomínáte na zmizelý Boeing z jara 2014? Záhada bude možná objasněna
Foto: repro internet, tan
Popisek: Boeing 777

„Zkoumali jsme s kolegy stovky fotografií této trosky a shodli jsme se, že to nejspíš bude Boeing 777, tedy stejné letadlo jako MH370,“ říká Xavier Tytelman, bývalý francouzský vojenský pilot a nyní specialista na leteckou dopravu. Informaci přinesl server Lidovky.cz s odkazem na The Telegraph.

Místní policie tvrdí, že zlomek křídla mohl být ve vodě přibližně rok, což by mohlo podpořit úvahy o tom, že skutečně jde o část zmizelého letounu MH370. S definitivní platností to však zatím potvrdit nelze. Pár dní to ještě potrvá.

Stojí za připomenutí, že let MH370 vyrazil z Kuala Lumpur do Pekingu 8. března 2014, ale z neznámých důvodů krátce po startu změnil směr, zamířil na jih a zmizel nad oceánem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…