Wollner z ČT zveřejnil svůj zážitek ze sobotní demonstrace u Hradu. A nastala mela

07.02.2016 15:18

Šéfredaktor reportážní publicistiky v České televizi Marek Wollner se na svém facebookovém profilu svěřil se zážitkem ze včerejší protiislámské demonstrace na pražském Hradčanském náměstí. Svým nezapomenutelným stylem ji okomentoval, a vyvolal tak pod tímto postem obsáhlou diskusi.

Wollner z ČT zveřejnil svůj zážitek ze sobotní demonstrace u Hradu. A nastala mela
Foto: Jaroslav Hodík
Popisek: Marek Wollner, dramaturg a moderátor Reportérů ČT

„‚Pravda bolí?‘ ptala se mě včera jedna dobrá žena, nadšená ze včerejší akce nacionalistů na Hradčanském náměstí,“ napsal dnes Wollner na sociální síti. „Uvědomil jsem si (i s ohledem na ty násilné akce), že má recht. Pravda nácků, stejně jako komunistů, skutečně bolí. Bolí vždycky ty, kdo s nimi nesouhlasí. Doslova a fyzicky,“ prohlásil s tím, že to neznamená, že „se můžeme dát zastrašit“.

Uživatel Rudolf N. si v této souvislosti posteskl, že při sledování včerejších televizních zpráv mu připadalo, že se v Praze sešly dvě skupiny přinejmenším bláznů.

Představoval bych si někoho, jako je pan Robejšek

Mrzí jej také to, že u nás neexistuje žádný smysluplný subjekt, který by odmítal imigrační politiku EU bez zbytečných emocí a věcně. „Představoval bych si někoho jako pana Robejška. Ale ten se politicky neangažuje, takže prostý občan je nechán na pospas žumpě,“ obává se.

Příčí se mu volit „extremisty, co tam byli včera“. Nechce ani volit „profláknuté strany typu ODS, které skočí po jakémkoli tématu, aby se ještě udržely nad vodou“.

Politika premiéra Sobotky mu přijde nedůrazná a špatná. Špatně je mu i ze Zemana „a jeho party“. „Je tu podle mě díra na trhu, a že ji nikdo věrohodný nevyplňuje, nahrává jen těm bláznům a šílencům,“ myslí si.

Bojím se, že zase budeme muset stát před Českou televizí

Uživatel Jan V. si zase myslí, že ti, kteří vyřvávají na náměstích a brojí proti imigrantům, vlastně jsou rádi, že imigranti do Evropy proudí. „Vůbec se totiž nesnaží proti tomu cokoliv dělat, protože jim to náramně vyhovuje. Kdyby jim to totiž vadilo, protestovali by proti příčině imigrace, ne proti imigrantům, čímž je agresivní chování diktátorských systémů. Přece ale nepůjdou proti svým, že?“ uvedl Vasko.

Petr V. si naopak myslí, že naše vláda dělá vše pro to, aby lidé získali pocit, že musejí vzít moc do svých rukou. „Především Sobotka,“ podotkl pan V. Roman P. na to ironicky zareagoval: „Ano, vláda všechno tak zpackala, že tu nemáme žádné uprchlíky, a náckové jsou tím frustrovaní, protože si tak moc chtěli zabojovat a teď nemají skoro s kým.“

Pan V. odpověděl tím, že i když není důvod, lidé mají pocit, že je něco špatně.

Jednoznačný souhlas s Wollnerem vyjádřil například David Š.: „Bojím se, pane Wollnere, že přijde doba, kdy budeme muset zase stát před ČT a Rozhlasem. A bránit poslední ostrovy svobody v zemi. Komerční média se už radikalizovala. Neuvědomují si, že tikají úplně stejně jako islámský fundamentalista,“ myslí si Š.

Pane Wollnere, jste čím dál méně přesvědčivý

Později dodal, že když se v Evropě nepodařilo za 100 let potlačit ani komunismus, ani fašismus, těžko si teď poradí s nenávistí k islámu. „První krok ke zlu – nenávist ke skupině. Druhý krok ke zlu – pronásledování skupiny. Třetí krok ke zlu – žádná země nebude ochotna skupinu přijmout, aby si zachránila holý život. Třetí krok – vyhlazování, tedy konečné řešení,“ tak pochmurně vidí budoucí vývoj.

Uživatel Petr M. si ale vůči redaktorovi ČT nebral servítky: „Jste čím dál méně přesvědčivý, pane Wollnere. Byly doby, kdy jsme vám já i mnoho dalších lidí slepě důvěřovali, ty doby jsou ale nenávratně pryč. Čím dál více lidí v regionech ví, co jste zač,“ napsal pan M.

Wollner promptně zareagoval: „´lidi v regionech ví, co jste zač‘. Ten styl nakonec tak krásně řekne vše.“ Reakci nenechal bez odpovědi ani Mach: „Děkuji za odpověď, pobavila.“

Pan M. také kritizoval včerejší zpravodajství ČT: „Dokud bude řeč o veřejnoprávní televizi, tak musím trvat na objektivitě. Ten kompilát, co ČT včera předvedla, potlačoval podstatné informace a vyzdvihl incidenty, které navíc neprávem připsal lidem, kteří se od takových metod distancují,“ uvedl. Na tento příspěvek do dnešní 14. hodiny už Wollner nikterak nereagoval.

Celé znění příspěvku Marka Wollnera na jeho facebookovém profilu:

"Pravda bolí?" ptala se mě včera jedna dobrá žena, nadšená ze včerejší akce nacionalistů na Hradčanském náměstí. Uvědomil jsem si (i s ohledem na ty násilné akce), že má recht. Pravda nácků, stejně jako komunistů, skutečně bolí. Bolí vždycky ty, kdo s nimi nesouhlasí. Doslova a fyzicky. Ale to neznamená, že se můžeme dát zastrašit.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…