Z Hradu zahřmělo na Českou televizi

24.10.2017 11:45

Před novináře dnes předstoupil mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček, aby se vyjádřil k aktuální politické situaci.

Z Hradu zahřmělo na Českou televizi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček

Prvním tématem byla povolební situace. „Pan prezident již před volbami uvedl, jak bude postupovat. Pan prezident drží své slovo a po státním svátku 28. října zahájí jednání s představiteli úspěšných stran. Příští týden 31. října se uskuteční pracovní oběd v Lánech s předsedou vítězného hnutí ANO Andrejem Babišem a členem předsednictva hnutí ANO panem Radkem Vondráčkem. Pan prezident předá panu Babišovi pověření k jednání o sestavení nové vlády,“ sdělil Ovčáček s tím, že všichni představitelé potvrdili svou účast. Jako poslední se s hlavou státu sejde STAN, 16. listopadu. 

„Při této příležitosti potvrzuji, že pan prezident vyhlásí zasedání nové Poslanecké sněmovny k 20. listopadu,“ dodal Ovčáček. Následně se již vyjádřil k oslavám státního svátku 28. října. 

„Čeští novináři, až na světlé výjimky, ignorovali mimořádně pozitivní reakci státu Izrael na vyjádření pana prezidenta na Radě Evropy. Pan prezident uvedl, že mír na Středním východě musí být zajištěn především s ohledem na bezpečnost Státu Izrael,“ sdělil Ovčáček a přečetl gratulaci izraelského premiéra Benjamina Netanjahua. 

Z řad novinářů pak padla otázka ohledně zestátnění České televize, jak navrhuje lídr SPD Tomio Okamura. „Pan prezident se netají skeptickým názorem na koncesionářské poplatky. Zrušení těchto poplatků by České televizi, jak se domnívá prezident, výrazně prospělo,“ řekl Ovčáček. Situaci v TOP 09, z jejíhož vedení dnes rezignoval Miroslav Kalousek, nechtěl Ovčáček komentovat. Nechtěl ani prozradit, zda Zeman vyznamená 28. října Karla Lopraise či Gerharda Schrödera. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…