Z českého serveru přišlo bezpečnostní varování o komunistickém poslanci Ondráčkovi

19.09.2016 15:58

Zatímco tajná služba BIS varuje před ruskou propagandou, komunistický poslanec Zdeněk Ondráček ji šíří. Přitom ale kontroluje BIS, upozorňuje server Hlidacipes.org.

Z českého serveru přišlo bezpečnostní varování o komunistickém poslanci Ondráčkovi
Foto: ksm.cz
Popisek: Poslanec za KSČM Zdeněk Ondráček

Bezpečnostní informační služba ve své výroční zprávě za rok 2015 definovala mimo jiné cíle ruské dezinformační propagandy zaměřené na obyvatele České republiky. Komunistický poslanec Zdeněk Ondráček podle serveru jedná v souladu se všemi body popsanými BIS. Tentýž Ondráček je přitom členem Stálé komise pro kontrolu činnosti Bezpečnostní informační služby.

Server poukazuje na to, že Ondráček např. v lednu 2016 se svým stranickým kolegou poslancem Stanislavem Mackovíkem navštívil tzv. Doněckou lidovou republiku (DNR), přičemž předem neinformovali Poslaneckou sněmovnu ani ministerstvo zahraničních věcí.

  • Celý text je ZDE

Šíří dezinformace

Zdeněk Ondráček se rovněž v září 2016 účastnil otevření tzv. Zastupitelského centra DNR, od kterého se ministerstvo zahraničních věcí distancuje a skrze soudní cestu vyjadřuje snahu o jeho zrušení.

Server poukazuje na to, že Ondráček na svém facebookovém profilu začal 5. srpna šířit zprávu o „připravovaném útoku ukrajinské armády s podporou USA na Donbas a příhraniční oblasti Ruska“. V rámci útoku nevylučuje ani použití chemických zbraní. Zmiňuje také krachující ekonomiku USA. Útok má podle Ondráčka proběhnout mezi 10. a 12. srpnem nebo „nejpozději začátkem září tohoto roku“.

Označit jeho výrok za dezinformaci není v tomto případě obtížné. Je totiž zřejmé, že k žádnému podobnému útoku nedošlo a rovněž nedochází. Ondráček tak podle serveru šíří dezinformaci.

30. dubna 2016 publikuje příspěvek o tom, že Arsenij Jaceňuk (bývalý ukrajinský premiér) „byl zastřelen nejméně sedmi ranami z kalašnikova“.

Z prostého důvodu, že Arsenij Jaceňuk je stále naživu, lze i tento výrok označit za dezinformaci.

Jeho kamarádkou je Nela Lisková

1. září 2016 Zdeněk Ondráček navštěvuje událost související s otevřením tzv. Zastupitelského centra DNR, v jehož čele stojí jedna z vůdčích postav uskupení s názvem Národní domobrana Nela Lisková. Centrum je rovněž v prokremelských médiích prezentováno jako „honorární konzulát“. Proti tomuto označení se vymezuje ministerstvo zahraničních věcí.

Samotnou tzv. Národní domobranu zmiňuje Zpráva o extremismu na území České republiky v roce 2015, připravovaná ministerstvem vnitra. Tzv. Národní domobranu lze tedy považovat za extremistickou entitu.

Jak již bylo zmíněno, v čele Národní domobrany stojí Nela Lisková, používající označení „honorární konzul“ tzv. Doněcké lidové republiky. Ve svém příspěvku z 23. března 2016 ji Ondráček zmiňuje jako svou kamarádku.

Vzhledem k přátelskému vztahu lze vyvozovat i možnost podpory této osoby a relevantních uskupení, která Lisková zastupuje, na úkor zájmů ČR.

Ostatně možnou podporu tzv. Zastupitelskému centru DNR, za kterým stojí členka extremistického uskupení, již Ondráček deklaroval v rozhovoru pro DVTV. V něm opět používá výrok o fašismu na Ukrajině. Akcentuje rovněž, že události otevření centra se účastní jako soukromá osoba.

Na svém facebookovém profilu skutečnost, že se akce zúčastnil jako soukromá osoba, neuvádí a zmiňuje, že byl přítomen „jako jediný poslanec“.

Dochází tedy k paradoxní situaci, kdy člen komise pro kontrolu činnosti BIS veřejně vystupuje a deklaruje možnost podpory uskupení, na která BIS nepřímo upozorňuje jako na hrozbu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…