Z odposlechů Pelty a exnáměstkyně Kratochvílové: Co když někdo zveřejní ty naše SMS...

16.07.2017 14:14

Policejním odposlechům předsedy Fotbalové asociace Miroslava Pelty a tehdejší náměstkyně ministryně školství Simony Kratochvílové se věnuje web veřejnoprávní televize ČT24. Jak je patrné, Pelta s Kratochvílovou diskutoval o tom, které projekty by v rámci rozdělování sportovních dotací měly dostat přednost.

Z odposlechů Pelty a exnáměstkyně Kratochvílové: Co když někdo zveřejní ty naše SMS...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Pelta

Vyšetřování celé dotační kauzy se může podle policie protáhnout až do příštího roku, podezřelých projektů je totiž vysoké množství. 

  • Původní text ZDE

Podle všeho se měli Pelta s Kratochvílovou domlouvat na směřování sportovních dotací nezávisle na jednání expertní komise. Sloužit k tomu měl mimo jiné Peltův pronajatý pražský byt. Na policejních odposleších je pak mimo jiné zachycen rozhovor o financích určených pro chystanou sportovní halu v Jeseníku. 

„Není tam někde nějaká dvacka? Ty Pardubice že vyhodíš?“ ptal se podle všeho Pelta Kratochvílové, jež reaguje, že vypustí-li Pardubice, musela by je nahradit právě Jeseníkem. Kratochvílová se pak mimo jiné také zmiňuje o ministryni školství Kateřině Valachové. „Já jí nachystám seznam akcí, na který se daj politický prachy a daj se před volbama,“ hovoří o takzvaném Katčině fondu. Sama ministryně však uvádí, že o ničem neví.

Jak je patrné, Kratochvílová se pak prozrazení rozhovorů na veřejnost obávala. „Co když někdo zveřejní ty naše SMS? Hele, to by mi fakt skončil život. Já su Mirek Dušín, chápeš?“ tituluje se Kratochvílová. „Ty už víš, kudy běží zajíc,“ reaguje na ni Pelta. 

Obvodní soud poslal oba aktéry odposlechů do vazby už počátkem května. Důvodem je policejní obvinění ze zmanipulování dotací. Jak Pelta, tak Kratochvílová podali proti tomuto postupu stížnost a žádali o propuštění na svobodu. To se však povedlo jen Peltovi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…