Z tohoto Jakuba Jandu trefí. Jaroslav Plesl se mu včera celý den smál, zde je výsledek

15.12.2016 6:21

Šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl vzal na vědomí zprávu České spořitelny, že nebude platit reklamu na dezinformačních webech, a postavil se k ní po svém. V nejednom svém postu na sociální síti Facebook se vysmál neúnavným kritikům Ruska. Britským poslancem počínaje a Jakubem Jandou z Evropských hodnot konče.

Z tohoto Jakuba Jandu trefí. Jaroslav Plesl se mu včera celý den smál, zde je výsledek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Plesl

Britský poslanec Ben Bradshaw z levicové Labouristické strany obvinil při jednání v parlamentu Rusko, že se mohlo pokusit ovlivnit britské referendum o vystoupení z EU. České čtenáře o tom informoval např. server iDNES.cz. Plesl britskému zákonodárci doporučil, aby si dal mokrý hadr na hlavu, pokud pro své tvrzení nemá pádné důkazy.

„Jestli mu chybějí důkazy, ať se zeptá svýho předsedy. Ten je taky vysazenej Kremlem. Stejně jako Cameron, kterej to hlasování vyvolal. A pokud si dobře pamatuju, Thatcherová se taky objímala s Gorbačovem, zrůda jedna prokremelská... Jestli ono by to nechtělo spíš mokrej hadr na hlavu...,“ vysmál se šéfredaktor deníku Britovi.

Jeden z diskutujících pod Pleslovu poznámku doplnil, že by byl v kůži ruského prezidenta Vladimira Putina v podstatě spokojen. Kdyby se podíval do zahraničního tisku a přečetl si, v čem všem má jako prezident Ruské federace zřejmě prsty, podíval by se do zrcadla a řekl si: „Vladimire Vladimiroviči, děláš ten svůj job fakt dobře.“

Anketa

Koho máte v ČSSD nejraději?

3%
22%
4%
2%
3%
62%
hlasovalo: 9615 lidí

Bacha na Mrazíka, varuje Plesl Jakuba Jandu

Tím ovšem Plesl zdaleka neskončil. Na paškál si vzal i analytiky z Evropských hodnot v čele s Jakubem Jandou a spojil je s „nebezpečnou ruskou pohádkou – Mrazíkem“. „V rámci boje s prokremelskou propagandou se letos na pokyn ministra vnitra nebude vysílat Mrazík. Analytici z Evropských hodnot totiž po dvouletém pátrání zjistili, že je to ruský film,“ rýpl si. V následném komentáři si ještě přisadil a udeřil na Ministerstvo vnitra ČR Milana Chovance (ČSSD). „A teď ještě vnitro vypsalo půlmiliardovej grant, aby nějaká neziskovka zjistila, jestli se to nedá najít někde na internetu,“ napsal.

Pro jistotu si prý Plesl doma schoval vodku jakožto ruský nápoj za skříň. Chce tím dát najevo, že boj proti ruské propagandě považuje za nesmyslný a rozumnou odpověď na tento nesmysl prý najdeme ve Švejkovi. „Já k tomu míval dokonce odpor. Ale byl jsem hloupý jako analytik z Evropských hodnot...,“ sdělil na sociální síti ke slavné knize Jaroslava Haška.

O samotném Mrazíkovi Plesl v nadsázce tvrdí, že jde o ideologickou pohádku, v níž se divákům tvrdí, že i v Rusku může někdo zvítězit.

Jdu vzít svoje peníze z České spořitelny

Zvlášť kriticky se postavil ke zprávě, že Česká spořitelna stáhne inzerci z webů, které think-tank Evropské hodnoty označil za dezinformační a proruské. Banka na to má podle Plesla jistě právo, jenže drobní střadatelé mohou stejně tak dát najevo, co si o České spořitelně myslí. A přesně k tomu se Plesl chystá.

„Česká spořitelna má samozřejmě právo stahovat inzerci, odkud chce. Ale drobní střadatelé na to mohou reagovat stažením svých peněz z České spořitelny. A přesně to jdu zítra udělat já. Protože v seznamu sestaveném pornohercem a jeho přáteli z Evropských hodnot jsou také projekty, o nichž stoprocentně vím, že žádnou proruskou propagandu nedělají. Tenhle typ ostrakizace je zkrátka tak odpornej, že to u rakouské banky nemůže nikoho překvapit,“ konstatoval na sociální síti Facebook Plesl.

Sérii kritických příspěvků zakončil společnou fotografií již zmíněného Jakuba Jandy a státního tajemníka pro evropské záležitosti při Úřadu vlády Tomáše Prouzy. Podle Plesla jde o duo zvané „Jandouza“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…