Za Kuberu! Vystrčil trvá na cestě na Tchaj-wan, Kalousek mu dojatě děkuje

05.06.2020 9:44

Předseda Senátu Miloš Vystrčil v rozhovoru pro Reflex.cz potvrdil, že jeho cesta na Tchaj-wan se uskuteční. Jedním z hlavních důvodu, proč se tak rozhodl, je právě tlak Číny, který mohl přispět ke smrti Jaroslava Kubery. Předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek mu tleská a děkuje.

Za Kuberu! Vystrčil trvá na cestě na Tchaj-wan, Kalousek mu dojatě děkuje
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Předseda Senátu Miloš Vystrčil

Svou cestu na Tchaj-wan Vystrčil hodlá oficiálně oznámit v úterý. „Na Tchaj-wan bych chtěl jet jako předseda Senátu, takže do podzimu,“ přiblížil své plány Vystrčil. 

Jeho hlavní motivací, že se nakonec takto rozhodl, byla Kuberova smrt, ke které mohl přispět právě tlak Číny. „Nemužu se zbavit myšlenek, zda ten tlak Číny měl na jeho smrt vliv. Pokud si Kubera přečetl ten čínský dopis, tak mu nemohlo být psychicky nejlépe. Mohlo to u něj vyvolat stres, psychický tlak..., ten se pak u každého promítá do zdravotního stavu...“ přemítal Vystrčil.

Dalším důvodem, proč se rozhodl navštívit Tchaj-wan, je prý vyrovnání pročínského postoje prezidenta. „Zemanův postoj k Číně byl jednou z věcí, které mě posunuly směrem k rozhodnutí na Tchaj-wan jet. Je nešťastné, že dva nejvyšší ústavní činitelé a ministr zahraničí mají odlišné pohledy na zahraniční politiku Česka,“ uvedl s tím, že vyřešit by to mohly volby, třeba ty prezidentské.

Číně se podle Vystrčila nemá ustupovat. Přiznává, že nás to bude bolet, tedy hlavně podnikatele. „Jde ale i o hodnoty, nemůže nám jít jen o to, mít se dobře,“ zdůrazňuje Vystrčil a zmiňuje Václava Havla a to, co doma i ve světě reprezentoval.

Jeho postoj velmi ocenil předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek a připojil děkovná slova.

,,Předseda senátu Miloš Vystrčil se rozhodl uskutečnit cestu na Tchaj-wan. Po včerejší hanebnosti sněmovny, která Tchaj-wanu odmítla poděkovat za nezištný dar, je to dobrá zpráva pro každého, kdo se nerad za svoji vlast stydí. Děkuji, pane předsedo,“ napsal na svém Facebooku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…