Za ministryni Novákovou už je podle novinářů vyhlédnutá náhrada. Šéf živnostníků, kterého Babiš vychvaluje na internetu

01.03.2019 9:41

Budou stát výroky o drahých mobilních datech ministryni průmyslu Martu Novákovou (za ANO) její ministerské křeslo? Takové spekulace už existují a začíná se hovořit o jejím nástupci - předsedovi asociace živnostníků Karlu Havlíčkovi, který je od loňského roku místopředsedou Rady vlády pro výzkum, vývoj a inovace, informoval server Echo24.cz.

Za ministryni Novákovou už je podle novinářů vyhlédnutá náhrada. Šéf živnostníků, kterého Babiš vychvaluje na internetu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marta Nováková, ministryně průmyslu a obchodu

Havlíček sám odmítl zprávy o tom, že by měl ministryni Novákovou nahradit. Zároveň ale sdělil, že s premiérem dobře spolupracuje. „Mně vyhovuje ten manažerský systém a přístup, který on zavádí,“ řekl deníku Echo24 Karel Havlíček.

V minulosti prý nabídku na účast v Babišově první vládě dostal. „Teď to neřešíme. Bavili jsme se o tom, když se formovala první vláda. Nedostal jsem nic konkrétního,“ odpověděl na dotaz, jestli dostal nyní nějakou ministerskou nabídku.

Premiér Havlíčka často chválil ve svém pravidelném hlášení o svých aktivitách na sociální síti Facebook. Například v souvislosti s jednáním v Izraeli s tamními podnikateli. „Ve vyjednávání je Karel naprosto neuvěřitelný, přál bych vám ho vidět v akci,“ nešetřil premiér slovy obdivu. Začátkem února také Babiš označil Havlíčka za svou pravou ruku pro oblast inovací, když byli na veletrhu řemesel.

K výrokům ministryně Novákové o tom, proč mají Češi drahá mobilní data, Babiš řekl, že je považuje za nepřijatelné. Zda kvůli tomu chystá její odvolání, to ale sdělit odmítl. Personální změny v kabinetu zatím Babiš nekomentuje s tím, že nic konkrétního není na stole.

Původní zdroj ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…