Za pašování migrantů uložil českému řidiči francouzský soud 1,5 roku vězení

02.10.2018 21:32

Francouzský soud uložil 1,5 roku vězení českému řidiči, v jehož kamionu se počátkem července našlo 15 Iráčanů. Muž se může do čtvrtka odvolat, na právníky ale potřebuje 10 000 eur (zhruba 258 000 Kč). Uvedla to dnes televize Prima.

Za pašování migrantů uložil českému řidiči francouzský soud 1,5 roku vězení
Foto: Petr Kupka
Popisek: Ilustrační foto

Muž tvrdí, že o migrantech v chladicím boxu kamionu nevěděl. Iráčané podle televize ve výpovědích uvedli, že do kamionu vlezli bez vědomí řidiče v přístavním městě Calais.

Odsouzený muž pochází z Kladna, žije ale s rodinou ve Španělsku a pracoval pro španělského dopravce. Podle Primy nejspíš jde o první případ, kdy řidič dostal za migranty, kteří při cestě do Anglie vlezli do nákladového prostoru, trest vězení, a ne jen pokutu.

Europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) ve věci v pondělí interpeloval Evropskou komisi a obrátil se také na francouzského prezidenta Emmanuela Macrona. Mluvčí českého Ministerstva zahraničí Michaela Lagronová uvedla, že Česko nemůže zasahovat do soudního řízení v cizí zemi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…