Za slavení Vánoc tam můžete jít sedět! Expert na islám Lhoťan varuje před tím, co četl na blogu Respektu

04.01.2019 22:15

Publicistovi Lukáši Lhoťanovi v minulosti učaroval i islám. Učaroval mu dokonce natolik, že se stal muslimem. Jenže postupem času dospěl k názoru, že islám je nebezpečný. Vnímá ho jako nebezpečnou ideologii a dnes své české spoluobčany před islámem varuje. Češi, Moravané a Slezané by prý neměli věřit tomu, že tolerance muslimů je bezbřehá. Není. Některým z nich vadí např. Vánoce.

Za slavení Vánoc tam můžete jít sedět! Expert na islám Lhoťan varuje před tím, co četl na blogu Respektu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vánoční strom na Staroměstském náměstí v Praze

Lhoťan v textu uveřejněném na serveru Reflex.cz polemizuje nad textem české muslimky Julinky Fatum Lerari, která na blogu serveru Respekt.cz napsala, že muslimům české Vánoce nevadí. „Je skutečně pravda, že muslimové nemají rádi Vánoce a vánoční výzdobu? Něco takového samozřejmě pravda není, muslimům tyto svátky v žádném případě nevadí a už vůbec ne výzdoba, která je spojena s tímto svátečním obdobím, je to nesmysl!“ napsala žena.

To, zda muslimové oslaví Vánoce či nikoliv, je prý jen mezi nimi a jejich bohem

Lhoťan nabízí na muslimskou toleranci trochu jiný pohled. Publicista připomíná, že v některých muslimských zemích je slavení Vánoc trestné a někteří muslimští duchovní před jejich slavením důrazně varují.

Anketa

Přispěl George Soros ke světovému dobru?

4%
96%
hlasovalo: 12441 lidí

„Například v sultanátu Bruneji je veřejné slavení Vánoc trestným činem, můžete za něj jít až na pět let do vězení, zjistil v roce 2015 britský deník The Independent. Křesťané v tomto sultanátu sice Vánoce slavit mohou, musí tak ovšem činit neveřejně a s povolením úřadů. Zákaz prosadili muslimští duchovní. Speciální hlídky chodí v Bruneji také kontrolovat, zda zákaz dodržují tamní kluby a restaurace. A podobné problémy se slavením Vánoc můžete mít i v jiných muslimských zemích,“ napsal Lhoťan.

„Takové zákazy a omezení se však netýkají jen muslimských zemí. Podobně totiž funguje i propagace problematických výkladů islámu mezi muslimy žijícími v Evropě a v Severní Americe. Během nedávného vánočního shonu například rozbouřilo veřejnou debatu v Kanadě video muslimského duchovního Younuse Kathrada, který muslimům sdělil, že popřát křesťanům k Vánocům je horší než cizoložství nebo vražda. Také vyjádřil politování nad muslimy, kteří nemají s oslavou Vánoc problém a necítí se křesťanskými oslavami uraženi,“ pokračoval Lhoťan.

Svůj text doplnil zmíněným videem, na kterém označil Vánoce za falešné svátky. Pokud muslimové popřejí křesťanům šťastné a veselé Vánoce, dopustí se prý většího hříchu, než kdyby spáchali vraždu.

„Kdyby člověk spáchal každý závažný hřích – cizoložství, braní úroků, lhaní, vraždu – i pokud by člověk spáchal všechny tyto velké hříchy, nejsou ničím ve srovnání s hříchem přání a blahopřání nemuslimům k jejich falešným svátkům,“ varoval duchovní.  

Na sociálních sítích mu část muslimských věřících dala za pravdu, ale druhá část mu pořádně vyčinila. Pokud se na křesťanské Vánoce dívá takto, nikdo ho prý v Kanadě nedrží. Měl by opustit svět křesťanů a vrátit se mezi své věřící.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …