Za své chyby jsem zaplatil. Sobotku podpořím ze všech sil, kaje se Hašek

15.12.2013 7:21

Prohrál boj proti předsedovi sociální demokracie Bohuslavu Sobotkovi, ztratil veškeré své stranické funkce, ale jedním z nejpopulárnějších hejtmanů stále zůstává. V rozhovoru pro server deník.cz Michal Hašek, hejtman Jihomoravského kraje za ČSSD, zdůraznil, že udělal vše, co bylo v jeho silách, aby rozbroje uvnitř strany neměly vliv na fungování kraje.

Za své chyby jsem zaplatil. Sobotku podpořím ze všech sil, kaje se Hašek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek, hejtman Jihomoravského kraje

„Snažil jsem se, aby to nemělo negativní dopad. Práci hejtmana jsem se s notebookem na kolenou a telefonem v ruce věnoval i v Praze. Mám důkaz. Podařilo se mi v Praze vyjednat, že kraj dosáhne na osm set milionů korun na opravy silnic," uvedl Hašek.

Zda se stane i poslancem, se prý rozhodne až po ustavení nové vlády, přičemž předpokládá, že k tomu dojde po Novém roce. „Ať už v jedné, nebo druhé funkci budu řešit klíčové problémy kraje. Funkce jsem nikdy nebral jako cíl, ale jako prostředek k naplnění závazků, které jsme dali,“ podotkl Hašek, který se v posledním průzkumu oblíbenosti hejtmanů umístil na druhém místě.

Aféra ohledně zatajované schůzky několika představitelů ČSSD s hlavou státu Milošem Zemanem je pro něj uzavřená záležitost. „Nemyslím, že jsem udělal něco tak fatálního, že by mne to mělo diskvalifikovat z politiky. Odpracuji si to v dresu sociální demokracie a pro jižní Moravu. Ať už jako hejtman, či poslanec,“ řekl s tím, že za chyby se platí, a on už zaplatil ztrátou stranických funkcí.

Co přesně se na schůzce řešilo, nechtěl Hašek prozradit. Uvedl pouze, že dominantním tématem byl volební výsledek levice a diskuze o tom, co bude dál s Českou republikou poté, co se objevil fenomén hnutí Ano a Úsvit.

Babiš chce dominantně uplatňovat svůj vliv

„Jsem připravený být loajální poslanec a podpořím Bohuslava Sobotku jako premiéra i vládu v hlasování o důvěře. Musíme udělat maximum pro to, abychom zvedali volební výsledky sociální demokracie. Přesvědčit voliče, že má smysl volit tradiční stranu. Rozhodně nejsou na místě šuškandy, že Hašek bude organizovat odpor a bude partyzánem ve vládní koalici. Cítím odpovědnost k zemi, k regionu i sociální demokracii,“ prohlásil o připravované koalici ČSSD, ANO a KDU-ČSL.

V zájmu celé země si podle svých slov přeje, aby Sobotka nepromarnil svou životní šanci a stal se úspěšným a silným premiérem. Myslí si ale, že to bude těžké. „Andrej Babiš chce určitě dominantně uplatňovat svůj vliv a nepodceňuji ani KDU-ČSL,“ podotkl Hašek. Poslanci ČSSD ale jsou prý připraveni mu v tom úkolu maximálně pomoci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…