Žádné dotace, žádné mléko do škol, křičí šéf Madety. Jenže se stalo, co nečekal

12.05.2023 16:35 | Ze sítí

Potravinářská společnost Madeta v reakci na zrušení dotací v rámci vládního konsolidačního balíčku ukončí program zavážení mléka do škol. „Přestanou to dotovat, tak já nebudu dělat charitu a zavážet 1100 škol mlékem, abych na každé dodávce tratil takové strašné peníze,“ uvedl šéf společnosti Milan Teplý. Rozhodnutí Madety podle mnohých ukazuje správnost rozhodnutí zrušení dotací, na které si firmy až příliš zvykly. Podle četných reakcí navíc konec rozvozu mléka do škol nikomu vadit nebude, protože jde o socialistický přežitek a děti mléko stejně jen vyhazují.

Žádné dotace, žádné mléko do škol, křičí šéf Madety. Jenže se stalo, co nečekal
Foto: David Hora
Popisek: Milan Teplý

Madeta je jednou ze společností, které budou zrušeny některé národní dotace v rámci vládního konsolidačního balíčku. Šéf Madety Milan Teplý v reakci prohlásil, že tím pádem skončí s programem mléko do škol, jehož státní část dotace byla zrušena.

„V našem případě je to podpora technologických investic, druhá stránka věci je také školní mléko, vládní program. Přestanou ho dotovat, tak já nebudu dělat charitu a zavážet 1100 škol mlékem, abych na každé dodávce tratil takové strašné peníze,“ uvedl Teplý ke zrušeným dotacím, jak informuje server Novinky.cz.

Teplého rozhodnutí vyvolalo na Twitteru lavinu reakcí. Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) například nechápe, proč se Madeta vzdá programu, který je dobře financován také z evropských zdrojů. „Jakože se MADETA sama dobrovolně vzdá programu, který je poměrně dobře placen z prostředků EU?“ ptá se Jurečka.

 

 

Podle ekonomky a prezidentské kandidátky Danuše Nerudové aspoň mohou program převzít menší společnosti. „Příklad toho, jak to končí, když se ‚drogy‘ podávají příliš dlouho. Ne, pane Teplý, normální je ekonomika bez dotací. P.S.: Věřím, že ty dodávky podporované evropskými penězi převezme ráda nějaká malá regionální mlékárna,“ uvedla Nerudová s tím, že některé společnosti si na dotace až příliš přivykly.

 

 

„To je dobrý vtip,“ reagoval stručně pobavený europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL).

 

 

„Stůj, nebo ti dám peníze!“ přidal s ironií ekonom Dominik Stroukal.

 

 

Konec mléka ve školách navíc podle mnohých není vůbec na škodu, protože jde o socialistický zvyk, který nemá se zdravím dětí nic společného. „Už by bylo načase. Mám ve škole tři děti – a darmo mluvit, jak vypadá provedení této ‚vypečené akce‘. Vzpomínám na socialistické školství, kde jsme něco takového měli také, pod heslem ‚Mléko je základ zdraví, mléko jsou zdravé zuby, mléko je správná výživa, mléko je osvěžení!‘" reagoval děkan Teologické fakulty Jihočeské univerzity Rudolf Svoboda.

 

 

„No konečně. Nemohl jsem se od včera dočkat, až ten komunistický dobytek z MADETY, fňukna a podnikatel krachující měsíc co měsíc (s loňským ziskem přes 200 milionů), zase zabulí...,“ přidal se další komentující.

 

 

I podle dalších stejně děti mléko ve školách nepotřebují. „Konečně! Tyhle projekty sýry, mléko, ovoce, jogurty do škol pak stejně končí na chodbě, na ulici nebo na zádech spolužáka. Více takových ukončených dotací,“ stálo v dalším příspěvku.

 

 

„To už nám jako syn nebude nosit domů zteplalé vaničky kdysi čerstvého sýra? Taková škoda!“ přidala se novinářka Pavla Palaščáková.

 

 

Lékař Lukáš Pollert přitakal s tím, že jde o typické dotační divadlo, které nemá se zdravím nic společného. „Proč by Madeta měla dávat mléko do škol? Co to je za panoptikum?? To je typické dotační divadlo, které je proti smyslu. Jestli chce stát pomoci v boji proti dětské obezitě, nechť nechá otevřená školní sportoviště i odpoledne a večer,“ navrhuje Pollert.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Nerudová mě fascinuje !, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseberan 96 , 12.05.2023 19:31:14
Kdykoliv něco napíše nebo prohlásí tak ukáže další stupeň své hlouposti. A ono to pořád nemá konce ! Ta je tak neskutečně blbá až je mi jí líto !

|  14 |  0

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…