Zahradil zostra: Vláda musí přestat snít o tvrdém jádru EU a konečně hájit Česko

24.06.2016 7:55

Europoslanec Jan Zahradil (ODS) v komentáři pro Českou televizi poznamenal, že si brexit nepřál, ale musíme respektovat rozhodnutí Britů. Na toto rozhodnutí musí odpovídajícím způsobem zareagovat i česká vláda, která musí podle politika přestat lavírovat a musí se pokusit vytěžit z této situace maximum pro Česko. Vyjádřil se i europoslanec Pavel Telička zvolený za ANO.

Zahradil zostra: Vláda musí přestat snít o tvrdém jádru EU a konečně hájit Česko
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Europoslanec Jan Zahradil na kongresu ODS

„Vytvoří se nové podmínky a Česká republika by je měla využít ke svému prospěchu. Česká vláda teď musí přestat lavírovat, musí opustit své snění o nějakém tvrdém jádru nebo hlavním proudu a musí se starat o zájmy občanů České republiky,“ vypálil Zahradil v České televizi.  

Podle jeho názoru bychom neměli vystupovat z EU, ale měli bychom si prosadit některé výjimky z pravidel EU. Má zde na mysli jak výjimku z přijetí eura, tak určité změny i v migrační politice. Musíme se jasně postavit povinným kvótám na uprchlíky, které zahradil považuje za nesmyslné.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

„My se musíme pokusit předejít britskému vývoji. Občané jsou nespokojeni, a pokud bude česká vláda opakovat, že potřebujeme jen více Evropy, více Evropy a více Evropy, tak se tím jen zesměšní,“ doplnil europoslanec. V tuto chvíli musíme EU rozvolnit a vrátit celou řadu pravomocí na úroveň národních států.

Europoslanec Pavel Telička zvolený za hnutí ANO k tomu v komentáři na sociální Twitter poznamenal, že brexit neznamená konec EU. „Brexit unii nezničí. Nastal čas na reformu EU,“ napsal Telička.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…