Zahraniční tisk o Rathovi: Konec politického Ramba

17.05.2012 16:54

Také zahraniční noviny věnují pozornost zatčení poslance Davida Ratha. Po Romanu Janouškovi tak má Česká republika na titulních stránkách cizojazyčných deníků opět svého reprezentanta. Například na slovenských serverech prý zprávy o jeho aféře patří mezi nejčtenější články.

Zahraniční tisk o Rathovi: Konec politického Ramba
Foto: Tomáš A. Nový
Popisek: David Rath je převážen do litoměřické vazební věznice

Zahraniční média nešetří komentáři nejnovější české politické kauzy. Například slovenský server HNonline.sk píše, že „jeden z největších korupčních skandálů v historii Česka narostl do obrovských rozměrů.“ Server Pravda.sk si všímá také reakcí na Rathovo zatčení, zejména faktu, že sázkové kanceláře již k aféře vypisují speciální sázky.

Německý deník Die Welt uvádí svůj článek titulkem „Stínový ministr se obohacoval na úkor Evropské unie“. Píše, že Česko je zasaženo největším korupčním skandálem od roku 1989. Připomíná, že Rath patřil k nejvýraznějším figurám a nejlepším řečníkům na české politické scéně.

Supertalent s manýry Ramba

Deník Frankfurter Rundshau zase uvádí, že jen před několika dny byla kvůli korupci na pokraji rozpadu vládní koalice. Nyní se může smát, neboť zadržený Rath je jedním z nejvýznamnějších představitelů opozice. Deník Ratha popisuje jako politický supertalent s manýry Ramba.

Ukrajinský server Kyivpost.com připomíná stoupající rozhořčení české veřejnosti nad morálním stavem politiky.  Ten už poškodilo zveřejnění odposlechů Pavla Béma s Romanem Janouškem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…