Zákaz škrtících chvatů. Nejvyšší profesní standardy. Donald Trump podepsal nařízení týkající se policie

16.06.2020 22:50

Prezident USA Donald Trump po třech týdnech trvání rasových nepokojů podepsal exekutivní nařízení, které má za cíl přimět policejní sbory po celých Spojených státech k „osvojení nejvyšších profesních standardů a k posílení transparentnosti“. Policie nebude smět například používat škrtící chvaty, informuje Aktuálně.cz.

Zákaz škrtících chvatů. Nejvyšší profesní standardy. Donald Trump podepsal nařízení týkající se policie
Foto: Repro Youtube
Popisek: Americký prezident Donald Trump v OSN

Dekret podle informací televize CNN či agentury AP ukládá zřízení databáze pro sledování policistů, kteří jsou předmětem stížností na použití nepřiměřené síly. Dalším prvkem je prý nový celostátní certifikační systém, který by finančně motivoval jednotlivé sbory k přijetí obecně uznávaných praktik.

Trump v projevu hovořil o zákazu škrtících chvatů, které už ale většina policejních složek v USA zakázala. Prezident zároveň před kamerami opakovaně vyzdvihoval práci policie v USA.

Americký prezident zároveň zopakoval nesouhlas se systémovými reformami, které požadují lidé v ulicích, a prohlásil, že "špatných" policistů je "velmi malé procento".

Před podepsáním dekretu se Trump údajně setkal s rodinami několika černochů, kteří v posledních měsících zemřeli násilnou smrtí, ve většině případů rukama policie. Trump těmto rodinám řekl, že "všichni Američané truchlí po vašem boku“. Prezident zároveň vyjádřil ochotu spolupracovat na policejních reformách s Kongresem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…