Zákaz vycestování: Wollner z ČT odhalil, co je za tím. A padlo také: KLDR, Kuba a Laos

23.04.2020 11:43

Reportér České televize Marek Wollner si na svém facebookovém profilu povzdechl nad uzavřením českých hranic v důsledku koronavirové pandemie. A dočkal se reakcí v diskuzi. Není však sám, komu tato skutečnost vadí. Píše o ní i Věslav Michalik, politik za STAN.

Zákaz vycestování: Wollner z ČT odhalil, co je za tím. A padlo také: KLDR, Kuba a Laos
Foto: Repro Youtube
Popisek: Marek Wollner, dramaturg a moderátor pořadu Reportéři ČT

"Zavírání hranic je česká politická obsese už od komunistických časů. Vždycky se s nějakou novou krizí vynoří politici, kteří nás chtějí chránit před nebezpečím tam venku, abychom zapomněli, že zatím číhá uvnitř. Většinou od nich samotných," poznamenal k současnému zavření hranic kvůli koronavirové epidemii reportér České televize Marek Wollner.

"Nebuďtě hodnej, řeknětě to jméno!" zareagoval pak v diskusi jeden z pisatelů. Narážel tak na jednu z tiskových konferencí ke koronavirové epidemii, kde premiér Andrej Babiš (ANO) nutil ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (ANO) říct jméno jedné z úřednice, která mu poskytla chybnou informaci.

"Tak začal to Klaus junior, ten druhej se prej nesmí vyslovit, aby mu nerostly preference," poznamenal Wollner.

"Ten, co si barví vejce bez přítomnosti kadeřníka?" zeptal se pisatel sdílející fotografii lídra SPD Tomio Okamury.

"No právě, ono jich je víc, proto ten plurál," dodal Wollner.

Proti vycestování občanů ze země se ozval i člen hnutí STAN Věslav Michalik. "Teď, v tomto okamžiku, jsou čtyři státy na světě, které ve stejném rozsahu brání svým občanům vycestovat ze země. Podle abecedy Česká republika, KLDR, Kuba a Laos," napsal 21. dubna. O den později přidal do výčtu zemí Belgii.

"Většině občanů to nevadí. Nejde přeci o to, zda je kam vycestovat (a je), nebo zda chci (většina zrovna asi ani nechce, ani já), nebo zda budu muset po návratu do karantény (počítám s tím, pokud chce stát ostatní chránit). Jde přece o to, zda tu svobodu mám. Ne o to, zda ji potřebuji právě teď využít. Pokud budeme jakékoli vládě tolerovat neúctu k právu a porušování Ústavy České republiky, budeme brzy otroky," uvedl Michalik.

"Proto senátoři hnutí STAN podají stížnost Ústavnímu soudu na neústavnost zákazu vycestovat z území České republiky," uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…