Zákazy povedou k větší frustraci a naštvanosti, házejí klacky pod nohy vlastní odpovědnosti, říká Munzar

28.02.2021 11:55

Ne všichni jsou přesvědčeni, že omezení pohybu a další opatření vlády vůči nemoci covid-19, která začnou platit od pondělí 1. března, budou efektivní v zastavení rychlého šíření viru. „Povedou k větší frustraci a naštvanosti, házejí jen klacky pod nohy,“ varuje opoziční poslanec Vojtěch Munzar (ODS), dle nějž vláda bere lidem vlastní zodpovědnost.

Zákazy povedou k větší frustraci a naštvanosti, házejí klacky pod nohy vlastní odpovědnosti, říká Munzar
Foto: ods.cz
Popisek: Vojtěch Munzar (ODS)

Poslanec Vojtěch Munzar (ODS) představil, jak opatření v místě jeho bydliště budou fungovat v praxi. „Dnes jsem si zaběhal v lese, který mám sice skoro za humny, ale už není v katastru Kladna. Je tam klid, během hodiny jsem tam potkal pět lidí a jednu srnku. Podle vlády je prý bezpečnější chodit do přírody pouze v katastru své obce, kde u nás cesty mnohdy připomínají Václavák v lepších časech,“ popisuje.

Samozřejmě se nediví tomu, že lidé dnes více než kdy jindy vyhledávají pohyb v přírodě na čerstvém vzduchu. „Co také lidem jiného zbývá, než psychicky zregenerovat alespoň na zdravotní procházce? A to máme na Kladně výhodu příměstských lesů, na rozdíl od jiných,“ dodává Munzar.

Omezení procházek do přírody pouze na katastr obce se podle něj však svojí logikou zařadí vedle takových opatření na „snížení sociálních kontaktů“, jako bylo třeba nahnání lidí na úřady ve zkrácených úředních hodinách. 

Je toho názoru, že základem pro boj s epidemií je naše vlastní odpovědnost a ohleduplnost k druhým. „Na rozdíl od vládních představitelů jsem přesvědčen, že většina lidí ji má. Podobné zákazy ale nepovedou k jejímu zvýšení, ale naopak k větší frustraci a naštvanosti, které vlastní odpovědnosti házejí klacky pod nohy,“ konstatuje Munzar.

Stále ale věří, že vše zlé je pro něco dobré. „Moje naštvanost vedla k tomu, že jsem si udělal osobní rekord na 10 km, které jsem zaběhl pod hodinu. Musíme se radovat z maličkostí,“ dodal pár optimistických slov závěrem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…