Zakladatel soutěže Miss se stydí za národ: Malost, čecháčkovství, lakota. Zapomněli jsme na pozitivní filozofii Václava Havla

19.02.2019 19:05

Miloš Zapletal, zakladatel soutěže Miss Československo, se stydí. Stydí se za malost, čecháčkovství i lakotu českého obyvatelstva. „Cožpak nechceme patřit k Evropě?“ apeluje na své čtenáře v komentáři v Reflexu.

Zakladatel soutěže Miss se stydí za národ: Malost, čecháčkovství, lakota. Zapomněli jsme na pozitivní filozofii Václava Havla
Foto: Repro Youtube
Popisek: Miloš Zapletal, publicista a zakladatel Miss Československo

„Stydím se za své politické představitele. Stydím se za většinový názor spoluobčanů. Stydím se za ta média, která jej podporují. Stydím se za to, že jako stát se obracíme zády ke svým evropským partnerům ve chvíli, kdy začíná první opravdový společný problém sjednocené Evropy kvůli valícím se imigrantům z jihu a východu,“ vyjmenovává věci, za které cítí stud Zapletal.

Anketa

Michael Kocáb naznačil, že Rusové mají na Zemana kompromitující archiválie. Myslíte, že má pravdu?

8%
92%
hlasovalo: 14223 lidí

Prý stačilo jen čtvrtstoletí na to, abychom zapomněli, že naše migranty vítal celý svět s otevřenou náručí. Prý jsme také zapomněli na „pozitivní filozofii“ Václava Havla, Jana Patočky či Jiřího Hájka, kteří se podle něj musí obracet v hrobě.

Zapletal se táže, zda umíme jen brát dotace, které stejně rozkrademe, a čekat na zahraniční investory. „Cožpak nechceme patřit k Evropě?“ ptá se řečnicky. Podle něj lze současnému problému migrace čelit jen společně a bez strkání hlavy do písku. Varuje, zda si přejeme opravdu znovu zadrátovat hranice.

„Stydím se za naši malost, za opatrné čecháčkovství, za lakotu, za nesmyslnou a v důsledku stejně marnou snahu zavřít oči, schovat se a vyčkávat, jak to dopadne a jak to ostatní za nás vyřeší,“ prohlašuje dále Zapletal. Prý netrpělivě čeká na vstřícné gesto premiéra nebo prezidenta, z nichž jeden podle něj umí ze všeho vybruslit a druhý rozděluje společnost. „Čekám na všechny další, zda prozřou a pochopí, že nechceme být jen malým národem uprostřed krásné Evropy, ale že jsme její součástí se všemi výhodami i závazky,“ zakončuje svůj krátký komentář Zapletal s tím, že čeká, aby se už nemusel stydět.

Celý komentář ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…