Zaorálek se rozčílil u kongresu ODS: Naříkají nad sebou, ne nad tím, co tu zanechali

18.01.2014 17:13

Místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek vytkl občanským demokratům, že na svém kongresu v Olomouci nehovoří o svých chybách a politické krizi, do níž zemi uvedli. Svůj názor sdělil v rozhovoru pro Českou televizi.

Zaorálek se rozčílil u kongresu ODS: Naříkají nad sebou, ne nad tím, co tu zanechali
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

Zaorálek připomněl, že ODS byla vládní stranou po dobu sedmi let a za tu dobu se jí podařilo způsobit mnoho závažných problémů v rámci celé společnosti. „Odchod Petra Nečase a celá jeho kauza, to byla prostě tragédie, která způsobila selhání institucí a hlubokou krizi, za níž ODS jako celek nese zodpovědnost,“ zdůraznil.

Jakoukoliv sebereflexi ale z úst představitelů ODS na probíhajícím kongresu strany postrádá. „ODS naříká nad svým stavem, ale už se nezajímá o to, v jakém stavu nechala společnost,“ podivoval se Zaorálek. A taková strana už by se podle jeho názoru nikdy na chodu země podílet neměla.

Místopředseda sociálních demokratů nicméně doufá, že se z ODS nyní stane věcná a férová opozice s konstruktivními připomínkami. Pokud by nový předseda ODS Petr Fiala byl korektním oponentem, zvýšilo by to podle Zaorálka prestiž celé Poslanecké sněmovny.

Fialův dnešní projev ale pro něj byl spíše zklamáním. Ani slovem se prý totiž nedotkl toho, za co všechno ODS nese svou vinu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Janda a Olympic za 471 900 Kč na festivalu dechovky. Z rozpočtu města

14:40 Janda a Olympic za 471 900 Kč na festivalu dechovky. Z rozpočtu města

Jako každý rok se v Kolíně i letos bude konat festival dechovky Kmochův Kolín. Na své si nicméně při…