Zaorálek sype na hlavu popel: Měli jsme víc poslouchat pana Flegra. Ale opozice doporučila pana Šmuclera

16.10.2020 10:47

Ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD) promluvil o aktuální epidemiologické situaci. Vláda podle jeho slov při druhé vlně zaspala, přísnější opatření měla přijít už na konci srpna. „Kabinet měl dát na slova Flegra než Šmuclera,“ řekl v pořadí Rozstřel na serveru iDNES.cz.

Zaorálek sype na hlavu popel: Měli jsme víc poslouchat pana Flegra. Ale opozice doporučila pana Šmuclera
Foto: reprofoto: ČT24
Popisek: Lubomír Zaorálek ve vysílání ČT24

„Prostě platí, že druhá vlna přišla. Mrzí mě, že jsme na ni nevyzráli stejně jako na jaře, že jsme nezareagovali včas. To mi strašně vadí,“ sdělil ke zhoršující se koronavurové situaci.

Vláda podle jeho názoru měla proti letnímu uvolnění vystoupit dříve. „Už v polovině srpna jsme měli být tvrdší. Příliš jsme se oddali tomu, jak jsme to zvládli v první vlně,“ pokračoval ministr, podle kterého měla vláda rovnou raději počítat spíše s horší variantou.

Prognózy biologa Jaroslava Flegra, v nichž varoval před enormním podzimním nárůstem nakaženích, se měli brát vážně. „Sledoval jsem velmi poctivě vystoupení pana Flegra a velmi mě znepokojovala. Ale pan Flegr nebyl součástí epidemiologického týmu. Opozice do Ústředního krizového štábu doporučila pana Šmuclera. Nevím, proč doporučovali zrovna Šmuclera a někdo nedoporučil Flegra,“ pozastavoval se Zaorálek.

Podle Zaorálka se v názorech bohužel rozcházejí nejen umělci, odborníci či politici, ale i lidé, kteří jsou si blízcí. „Nejdůležitější momentálně je, aby se společnost sjednotila, táhnout za jeden provaz. Obecná nedůvěra je nebezpečná. To je něco, s čím se musíme porvat,“ dodal ministr kultury.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…