Zapáchající bažina! Mládežníky, kteří chtějí stávkovat, napomenula pedagožka

05.03.2019 9:42

Již včera jsme vás informovali o chystané stávce studentů. Po Petru Štěpánkovi se k studentům, kteří si naplánovali stávku, vyjádřila i ekonomka Hana Lipovská. Den, na který se studenti chystají „mobilizovat“, totiž připadá 80leté výročí okupace Čech, Moravy a Slezska. „Přála bych jim, aby na rozdíl od svých předků mohli vždy mobilizovat jen takhle velkohubě,“ prohlašuje ekonomka.

Zapáchající bažina! Mládežníky, kteří chtějí stávkovat, napomenula pedagožka
Foto: Facebook HL
Popisek: Ing. Hana Lipovská, Katedra ekonomie Ekonomicko-správní fakulty Masarykovy univerzity

Osmdesát let po německé okupaci píší organizátoři české větve tzv. stávky Fridays For Future: „Mobilizujeme všechny školy a studentské instituce,“ konstatuje Lipovská a vysvětluje: „Být ministr školství, tak nad jejich nevzdělaností na jedné straně zuřím, ale na straně druhé jásám. Stávka je totiž definována jako ‚kolektivní proces spočívající v přerušení práce ze strany zaměstnanců‘. Studenti, kteří se k této ‚stávce‘ hlásí, tak popírají oblíbenou floskuli ‚student je zákazník‘. Studenti sami svou akcí říkají, že nejsou zákazníci, nýbrž zaměstnanci. Zaměstnanec je člověk, kterého za výkon jeho práce platí zaměstnavatel. Školy v ČR platíme z veřejného rozpočtu. Stávkující student je tedy logicky zaměstnancem daňových poplatníků.“

Anketa

Cítíte se víc jako Čech, či jako Evropan?

hlasovalo: 21835 lidí

Dodává, že „velkorysí zaměstnavatelé“ těmto „zaměstnancům“ zaplatí dokonce i dopravu za stávkou, protože studentstvo z Pardubic se na FB svolává k cestě vlakem. „Díky skvělé studentské slevě bude naše stávkující zaměstnance stát cesta z Pardubic do Prahy jen 32 Kč. Zbytek zaplatí opět jen jejich zaměstnavatelé,“ trefuje se Lipovská jak do studentů, tak do Babišových slev na jízdném.

Takové zaměstnance by v podniku jako zaměstnavatel mít nechtěla. „Jenže naše školství není firma, ale maximálně chráněná dílna. Nezbývá nám tedy než mít se svými zaměstnanci trpělivost,“ tvrdí ekonomka a doufá, že jim alespoň jejich vedoucí směn cestou vlakem vysvětlí, že před 80 lety měly dráhy rozkaz „fungovat na všech místech přesně“ a každý měl „konat za všech okolností bezvadně službu a vycházet vstříc orgánům německého vojska, aby zabráněno bylo jakýmkoli incidentům“.

„Přála bych jim, aby na rozdíl od svých předků mohli vždy mobilizovat jen takhle velkohubě. Nehrozí jim dnes ani kulka, dokonce ani koule, a nejspíše ani neomluvená hodina (na to budou mít ředitelé škol příliš velký strach). Hrozí jim – a nám – jen další propad do zapáchající bažiny ideologií,“ zakončuje svou kritiku angažovaných studentů ekonomka Lipovská.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…